Tlak i stres?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Tlak i stres?
Postovanje! Inace imam uvijek nizak tlak koji se krece od 90/60, 100/65. Danas je prabaka isla mjeriti i isla sam izmjeriti svoj iza nje cisto da vidim kakva je situacija. Kad ono prikaze 150/100. Idem mjeriti ponovno kad ono 170/100. Uplasila sam se dosta. Jedno vrijeme nisam mjerila i kasnije sam probala i bio je 130/90. Maloprije još uvijek 130/90. Danas sam imala 2 ispita i o njima mi ovisi upis na 2 godinu fakulteta. Da li je moguce da tlak skoci zbog stresa? Osjecam i tahikardiju. Tlakomjer prikaze do 11o otkucaja maksimalno. Osjecam samo neku vrucinu u licu. Sto napraviti? Imam 20 godina. Doktor mi je na bolovanju, a ja sam u drugom gradu, tako da tek za par dana mogu doci do njega... Da li je ovo stanje zabrinjavajuce?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Tlak i stres?
Moguce je. Nemojte da pijete gazirana pica, nemojte da pijete kafu, energy-drinks i nemojte da jedete slano. Sko pusite - prestanite, ili makar smanjite. Spavajte urednije. Nikakvi lekovi za sada.Da li je moguce da tlak skoci zbog stresa?
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
hvala Vam na odgovoru! inace gazirano i kavu ne pijem zbog gastritisa i gerba, ne pusim. imam uzasno losu cirkulaciju cim malo zahladi, ruke i noge su mi konstantno hladne, probala sam prati naizmjence u hladnoj i toploj vodi i bude bolje 10ak minuta i onda se vrati na staro. to sam zaboravila napisati u proslom postu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am
Za bolju cirkulaciju probajte da pijete Ginko kapi.