Tlak i stres?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

Tlak i stres?

Post od betty_20 »

Postovanje! Inace imam uvijek nizak tlak koji se krece od 90/60, 100/65. Danas je prabaka isla mjeriti i isla sam izmjeriti svoj iza nje cisto da vidim kakva je situacija. Kad ono prikaze 150/100. Idem mjeriti ponovno kad ono 170/100. Uplasila sam se dosta. Jedno vrijeme nisam mjerila i kasnije sam probala i bio je 130/90. Maloprije još uvijek 130/90. Danas sam imala 2 ispita i o njima mi ovisi upis na 2 godinu fakulteta. Da li je moguce da tlak skoci zbog stresa? Osjecam i tahikardiju. Tlakomjer prikaze do 11o otkucaja maksimalno. Osjecam samo neku vrucinu u licu. Sto napraviti? Imam 20 godina. Doktor mi je na bolovanju, a ja sam u drugom gradu, tako da tek za par dana mogu doci do njega... Da li je ovo stanje zabrinjavajuce?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Tlak i stres?

Post od dr ivica »

Da li je moguce da tlak skoci zbog stresa?
Moguce je. Nemojte da pijete gazirana pica, nemojte da pijete kafu, energy-drinks i nemojte da jedete slano. Sko pusite - prestanite, ili makar smanjite. Spavajte urednije. Nikakvi lekovi za sada.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

Post od betty_20 »

hvala Vam na odgovoru! inace gazirano i kavu ne pijem zbog gastritisa i gerba, ne pusim. imam uzasno losu cirkulaciju cim malo zahladi, ruke i noge su mi konstantno hladne, probala sam prati naizmjence u hladnoj i toploj vodi i bude bolje 10ak minuta i onda se vrati na staro. to sam zaboravila napisati u proslom postu.
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

Za bolju cirkulaciju probajte da pijete Ginko kapi.
Odgovori