Titar na Coxsackie B virus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Titar na Coxsackie B virus
U poslednje dve godine sam uradio 7 puta test na Koksaki virus. 4 puta na Torlaku i 3 puta na VMA. Izvestaji sa Torlaka je sa vrednostima CB1, CB3, CB4, CB5 <1:16 CB2 1:512 u sva 4 slucaja, dok izvestaji sa VMA CB1-CB5 <1:16 u sva 3 slucaja. Moj kardiolog i dr Pavlovic sa Infektivne klinike tvrde da sam dosao u kontakt sa koksaki infekcijom, dok infektolozi sa VMA su mi rekli da sam kreten i ne zele da odgovore kako to da imam temperaturu 2 godine. Inace lekari sa VMA sa kojima sam pricao ne cene lekare u ostalim civilnim institucijama, kao sto ni lekari sa KCS ne cene lekare sa VMA. Ko je u pravu?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Titar na Coxsackie B virus
U pravu su i jedni i drugi
VMA lekari imaju oficirski arogantni stav i previse veruju izvikanom imenu svoje ustanove. Lekari sa instituta su takodje izvikani i smatraju sebe elitom bez posebnog opravdanja. Titri koje radite su besmislica, mogli ste da uradite dva ili tri imunoglobulinska profila (IgG i IgM) i to bi vam bilo dovoljno, jer i tako titri nisu nista pouzdaniji, to ce vam potvrditi cak i osobe koje rade nevedene lab. analize.

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Pa, prvo se ne slazem da sam kreten. Niko nema pravo da vredja pacijenta ma kakav pacijent bio. To sam im rekao. Drugo, zasto onda rade tu analizu kada od laboratorije do laboratorije setaju rezultati? I sta znace ti rezultati? Da li sam ja dosao u dodir sa tim virusom ili ne? Da li je on izasao iz organizma ili ne? Zasto jos uvek imam temperaturu svakog dana vec dve godine i da li je to zbog koksakija? I zasto se doktori prave mutavi i svako daje svoje šturo mišljenje? Moje je misljenje da vecina ( 90% ) nema pojma nista o ovome, a ne zele to da priznaju. Cak sam isao i kod dva mikrobiologa sto rade te analize, Sase Jaknovica i Dragutina Jovanovica. Prvi je veoma fin covek i rekao mi je neke stvari, dok ovaj drugi se usrao kad sam dosao da ga pitam zbog cega je razlika. Tek sam tad video da se plase odgovornosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Izvinite, kada sam rekao da su obe grupe u pravu, nisam mislio da je u pravu onaj ko jerekao da ste kreten, nego su u pravu sto jedni druge ne cene. Poviseni titri znace da ste dosli u dodir sa virusom i da ga jos uvek imate u sebi. ali onavljam - titar je isto toliko pouzdan ili nepouzdan koliko i imunoglobulini, a ove druge je lakse i brze odrediti. Zasto lekari cite o febrilnim stanjima? Zato sto su ta stanja takva da o njima zaista i ne znamo dovoljno. To su kompleksna stanja koja zahtevaju detaljne analize, iscrpnu dijagnostiku i na kraju se sve svede na to da se jasan uzrok i ne nadje, ili se pronadje krivac u nekom virusi za koga i tako nemamo lek, nego mozemo samo da cekamo da prodje. Ne vredi da budete ozlojednei, ovo je jos samo jedno zrno na ogromnom brdu zivotnih (neprijatnih) cinjenica.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine