Tinitus-pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 10, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vrhovna_Truba »

Molio bih vas da mi odgovorite na pitanje da li je ikako moguce ukloniti Tinitus(zujanje u usima), nastao akusticnom traumom, u potpunosti? Akusticnu traumu sam zaradio pre 2 meseca, na audiometriji koju sam radio 3 puta rekose mi da nema ostecenja. Pio sam Betaserc tablete, Ginko biloba ekstakt a jos uvek pijem Beviplex tablete. Zujanje je oslabilo, ali je jos uvek tu i smeta mi psihicki, ne toliko preko dana, nego uvece kad legnem jer je tisina. Molio bih vas jos da mi kazete da li je dobar tretman lecenja tinitusa putem hiperbaricne komore? Da li postoji neko tinitus udruzenje kod nas kao sto postoji sirom evrope i sveta?
Sinisa iz novog Sada
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am

Post od ilankovn »

Ukoliko ste sproveli sve potrebne ORL preglede /audiometrija, BERA odnosno AEP/, predlazem Vam da se javite na telefon 011 3618 444 lokal 2089, radnim danom izmedju 14 i 15 h, radi dopunskih konsultacija. Sifra TINITUS.
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član

Post od Vrhovna_Truba »

Mozete li mi reci koja je to ustanova i kome tamo da se obratim? Hvala.
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Cudi me sto niste postupili prema jasno datom uputstvu!
Sandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 19, 2002 1:00 am

Post od Sandra »

Patim od tinitusa vec 3,5 godine, pocelo je zajedno sa ostecenjem centra za ravnotezu, ali se ravnoteza postepeno sanirala, a tinitus je ostao ( u desnom uvu). I meni smeta, isklucivo nocu, ne mogu da zaspim bez radija. Pila sam redizork i Ginko, ali od toga nije bilo vajde. Intenzitet se smanjo, ali mislim da je do toga doslo u prva 3 meseca, posle je ostao isti. Moja iskustva nisu bas ohrabrujuca, zelim ti da imas vise srece. Volela bih da objavis na sajtu, svoja iskustva, ako budes isao kod lekara ili zvao taj broj. Mozemo i dalje da budemo u kontaktu s obzirom na isti problem, ako nesto saznam napisacu. Jos jednom : srecno. Sandra
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član

Post od Vrhovna_Truba »

Mozes mi pisati na e-mail [email protected] pa da razmenimo iskustva i da ti dam neke savete.
Tamara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2002 2:00 am

Post od Tamara »

Shvatila sam da si resio te probleme upotrebom Ginko proizvoda pa sam se ponadala da cu i ja uspeti tako nesto. Sada sam razocarana i uplasena istrajnoscu tog poremecaja.
pozdrav
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Forum nije predvidjen za samolecenje i medjulecenje laika uprkos ekspanzije tz. "domacicke medecine" i nadrilekarstva na nasim prostorima, nego za razmenu iskustava nakon konsultacije odgovarajucih lekara specijalista.
Tamara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2002 2:00 am

Post od Tamara »

Zao mi je ako sam narusila politiku foruma, raduje me sto je pokrenut i cenim Vas napor.
Volela bih, ipak, da ste malo blazi u kritici, da se zapitate zasto je nadrilekarstvo i sve moguce metode samolecenja u ekspanziji i da li su nasa iskustva sa lekarima uopste dobra. Bolesni su ocajni zbog procedura, nerazumevanja i neadekvatnog lecenja. Nadam se da necete biti pacijent i iskusiti ta iskustva.
Pozdrav i postovanje
ilankovn
Moderator

Post od ilankovn »

Znacaj FORUMA je da svi kojima je potrebna pomoc ili savet dobiju pravo usmerenje i da sto manje lutaju "po lekarima" i "po nadrilekarima". To lutanje se ne moze spreciti domacickim i komsijskim "savetima". Uostalom, onda ne treba imati posebna ocekivanja od medicinskih profesionalaca, nego se treba okrenuti prirodnim i alternativnim oblicima lecenja. No i u tom podrucju je potrebno strucno usmerenje i pravi savet ljudi koji se time bave.
Pacijent sam bio i direktno i indirektno u toku 30 godina i priznajem da je sopstveno iskustvo jedino pravo, ali ne znaci da moze biti univerzalni i strucni recept za druge. Narocito kada se bazira na razocarenju.
Odgovori