Moj suprug (35god.) od ovog leta počinje da oseća tegobe zbog povišenog krvnog pritiska!Inače, ima višak kilograma , izvađena mu je slezina pre 6 godina a bavi se poslom koji nije težak fizički ali se puno kreće i dugo ostaje u pokretu, čak 12-14 časova dnevno. Tegobe su krenule postepeno a imao je dva , tri veća napada sa gubljenjem svesti,a nakon poslednjeg zabeležen mu je pritisak 220/120 kada mu je dežurni lekar u Urgentnom prepisao Enalapril i Bensedin što od onda redovno pije. Nije naš državljanin i nema zdravstvenu zaštitu te je upućen na privatne klinike.
Pre oko mesec dana, zadobio je udarac u jagodicu, koji nije bio jak, ali nakon sat vremena pokušao je da izduva nos i odjednom se kesa ispod oka napunila ugruškom. To je stajalo dva tri dana ispod oka u vidu otoka a onda je splasnulo a da se nije pretvorilo u modricu. Nedugo zatim, počeo je da trese glavom, zatim i teško izgovara reči u tim trenucima, a onda se pojavilo i "prevrtanje očiju". Učestali su napadi koje opisuje kao zujanje u glavi, pred očima mu blješti i sl. ali se to samo od sebe primiri. Bio je kod kardiologa, nalaz uredan, a juče i kod neurologa jer nam je savetovano da uradi skener glave i vratnih pršljenova i (ili) magnetnu rezonancu. Neurolog je na pregledu zaključio da su svi neurološki nalazi uredni i da mu nije potrebno snimanje, da nastavi sa započetom terapijom i da se javi neuropsihijatru jer su tikovi najverovatnije nastali zbog psihičkih poremećaja (?)!?
Da li je ovo moguće? Napominjem da suprug ima stresove kao i 99% ljudi na planeti, ali ne i teže psihičke probleme!
Tikovi i povišen krvni pritisak
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Tikovi i povišen krvni pritisak
Obavezno da uradi i CT i MR glave što pre!
Ja znam da su ova snimanja skupa, ali po meni, ovde je život u pitanju. Ne šalite se sa glavom.
Ja znam da su ova snimanja skupa, ali po meni, ovde je život u pitanju. Ne šalite se sa glavom.