Teza alergijska stanja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 6:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Teza alergijska stanja
Da li kad se jave teza alergijska stanja, tj. reakcije, npr. oticanje grla i jezika moze da bude od pomoci da se popije npr. Aerius i neki kortikosteroid lek, recimo Pronison... Bar da malo uspori ili ublazi reakciju ako je osoba daleko od lekara...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Re: Teza alergijska stanja
Aerius ne moze pomoci.Za taj drugi lek ne znam sta je.Ja sam imala prosle godine jaku sistemsku alergiju(koprivnjaca plus oticanje grla,gubljenje glasa,otok lica,usta,sklopilo se oko...).Otoci su popustali kad primim u hitnoj urbazon,to je kortikosteroid.7 dana je trajalo,doktorka mi je prepisala Ksizal duplu dozu ujutru i uvece po 1 i uz to,da kad krene "napad" otoka pravac hitna i injekcija urbazon.U roku od 7 dana koliko je trajalo,4 puta sam primala urbazon.Meni je bila alergija na lek.Ne znam sta je uzrok tome,ali za takav otok grla i jezika mora hitna,da direktno se u venu ubrizga ili u debelo meso..nista oralno da popije pomoci nece.Ne znam koliko je jaka alergija ne treba se zezati,mora sto hitnije se otici
Čuvaj se , i nemoj piti svašta što ti preporuče na forumu, alergija nije baš naivna stvar.
Ispitaj sve i savetuj se sa doktorom.
Ispitaj sve i savetuj se sa doktorom.
Kada je akutna alergija tablete slabo šta mogu da urade, terapija za to se daje venski i muskularno. Oba leka spadaju u grupe lekove koji se daju kao terapija, ali računati na njih u tabletama da će biti efikasni u akutnoj fazi alergije...teško
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 6:01 pm
Hvala svima na odgovorima... Ja se nadam da se nikad nece ni ponoviti...