Teza alergijska stanja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jecka9888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 6:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Teza alergijska stanja

Post od jecka9888 »

Da li kad se jave teza alergijska stanja, tj. reakcije, npr. oticanje grla i jezika moze da bude od pomoci da se popije npr. Aerius i neki kortikosteroid lek, recimo Pronison... Bar da malo uspori ili ublazi reakciju ako je osoba daleko od lekara...
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Re: Teza alergijska stanja

Post od Kristina11 »

Aerius ne moze pomoci.Za taj drugi lek ne znam sta je.Ja sam imala prosle godine jaku sistemsku alergiju(koprivnjaca plus oticanje grla,gubljenje glasa,otok lica,usta,sklopilo se oko...).Otoci su popustali kad primim u hitnoj urbazon,to je kortikosteroid.7 dana je trajalo,doktorka mi je prepisala Ksizal duplu dozu ujutru i uvece po 1 i uz to,da kad krene "napad" otoka pravac hitna i injekcija urbazon.U roku od 7 dana koliko je trajalo,4 puta sam primala urbazon.Meni je bila alergija na lek.Ne znam sta je uzrok tome,ali za takav otok grla i jezika mora hitna,da direktno se u venu ubrizga ili u debelo meso..nista oralno da popije pomoci nece.Ne znam koliko je jaka alergija ne treba se zezati,mora sto hitnije se otici
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Čuvaj se , i nemoj piti svašta što ti preporuče na forumu, alergija nije baš naivna stvar.
Ispitaj sve i savetuj se sa doktorom.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Kada je akutna alergija tablete slabo šta mogu da urade, terapija za to se daje venski i muskularno. Oba leka spadaju u grupe lekove koji se daju kao terapija, ali računati na njih u tabletama da će biti efikasni u akutnoj fazi alergije...teško
jecka9888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 6:01 pm

Post od jecka9888 »

Hvala svima na odgovorima... Ja se nadam da se nikad nece ni ponoviti...
Odgovori