Pozdrav.
Imam 30g.
Imam stalan osjecaj nemira u desnom dijelu glave.
Čini mi se da mi je mozak težak u desnom dijelu glave.
Prilikom otresanja glavom, bržeg mrdanja tamo ovamo, mućka mi lijepo ta tezina i ponekad bol probode na tom dijelu.
Kad prestanem da tresem glavom obicno mi se malo ukoci ta strana sve do nosa.
Inace, nemam neki bol jak, ali mi nekad probode blaze pri pokretanju oka, nekad pri pokretanju glave, nekad mi ukoci mozak u toj strani glave.
Imam stalno osjecaj kao da mi je šljem na glavi na toj desnoj strani glave.
Nekad isto kao da mi nabije nekakav pritisak na nos.
Imao sam jake glavobolje u vezi ovoga prije mjesec dana i trajale su dvije sedmice, na istoj toj strani.
Sad ne mogu da kazem da imam bolove, al bas sam sa ovim simptomima cudan da desnoj strani glave.
Ako mi mozete reci zbog cega dolazi ova tezina mozga u desnom dijelu glave, kad tresem glavom na lijevoj i ne osjetim da postoji mozak, dok na desnoj kao da sam ubacio 5kg nekakve gustoce koja miksa i udara od lobanju.
Nije mi se ovo nikad prije desavalo, a niti mogu da nadjem na google nešto što objasnjava ove simptome.
Da mi ne raste tumor na ovom dijelu glave, ne daj Boze, pa postaje teza i daje mi tu neku ukocenost?
Teska i ukocena desna strana glave?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Teska i ukocena desna strana glave?
Vrlo lako je moguce da je tumor.
Ne bi bilo lose da odes i da snimis glavu, tako ces jedino znati sta je problem.
Ne bi bilo lose da odes i da snimis glavu, tako ces jedino znati sta je problem.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Шта си радио поводом тих главобоља од пре месец дана?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 09, 2017 3:46 pm
Mnogo sam vremena provodio za kompjuterom. Odnosno, cak sam izbjegavao i da jedem jer sam bio zainteresiran za muziku, kompozitorske knjige, zelio sam da naucim nesto na brzinu.aaaca napisao:Шта си радио поводом тих главобоља од пре месец дана?
I onda jedan dan mi vec pocelo da smeta kada stavim slusalice na usi, nekakav cudan osjecaj mi je bio u usima.
Hajde, kontam, zamorio sam se, pa sam izbjegavao da pustam glasnu muziku na usi, a pri tome sam nastavio se psihicki zamarati sa citanjem knjiga, lomljenjem zivaca, stalno nervozan kad ne razumijem nesto iz teorije, pitaj ovog, onog, zivci igraju.
Eto tako onda jedan dan dodje, da vise nemam taj vid koji sam imao, poce da mi se vrtoglava (ne bas da me baca, ali nekako nisam usredocen bio).
Malo sam se prepao i glava me pravo pocela da boli sutradan, i ni naopako dvije sedmice, ustanem ujutro, sve lijepo, prohodam par minuta i vec mi se nabija pritisak na desnoj strani, ko da mi neko glavu pritiska nekim zeljezom, ali i boli, pulsira, na obrvi jedan dan, drugi na obrvi i nosu, treci sa strane na kosti od lubanje, pa onda jedan dan trni nazad na desnoj strani i koci se dio glave.
I eto, nekako je ta bol sama od sebe prosla, setao sam svaki dan maksimalno sto sam mogao, po prirodi, izbjegavao svakoga jer sam se prepao da cu da odjednom negdje da se sapletem padnem i dobijem udar u glavi.
Da, taj bol je prosao, ja nemam nikakav bol da pulsira ne mogu to da opisem ni kao tup bol, to uopce nije bol, to je samo kao neki grc nekad slabiji nekad jaci u toj strani glave.
Ako nagnem glavu naprijed, zategnem vrat, taj pritisak malo popusti, ako nagnem glavu nazad, podignem bradu, pritisak je jaci, u glavi je veca zategnutost.
Ako okrenem glavu lijevo na nekih 80 stepeni sa podignutom bradom, ukocenost je maksimalna, desna strana glave je u nekom grcu.
Funkcionisem normalno, vraca mi se i usredocenost, nisam bas sada neusredocen.
I da evo dok pisem osjecam jos jedan simptom jer pomicem glavu tamo ovamo.
Ako pokusam pomjeriti glavu desno, i malo je popustim, ono kao da se sama namjesti, uleti u neku poziciju 45 stepeni desno u kojoj zategne od potiljka vrat pa sve do nosne kosti, lijepo osjecam da je tu kao slagalica glava stane i ne zeli se pomjeriti iz te pozicije, osjecaj zategnutosti je cudan ali i relaksirajuci i interesantan na neki nacin.
Po nekoj logici mi nije jasno ako je nesto u vezi sa mozgom problem, zar ne bih osjecao neku bol jaku?
Da li je moguce da mozak moze da prenese ukocenost odnosno neki ugodan osjecaj trnjenja na nos (kost nosa), vrat?
I u desnom dijelu vrata mi puca kost, gore uvise vrata malo, nasao sam poziciju u kojoj puca kao drva na vatri, kost od kost se lijepo cuje da pukne.
Nekad mislim da mi je mozak tezak jer mi je naraslo nesto, nestane te ukocenosti u vratu, a kada muckam (okrecem brzo lijevo desno) glavu trza me u mozgu, ne toliko, ali osjetim bas tezinu mozga na desnoj strani.
Dok, kada se koci, onda se bas od vrata koci, grci, nekako me steze u tom dijelu glave, ko da ce mi polomit lobanju.
Ujutro obicno kad se probudim nemam uopce smetnji, tek kad malo sjedim, hodam, to mi dodje.
Izvinjavam se zbog duzeg posta, ali je bolje kada detaljno objasnim situaciju.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Највероватније све то је последица оног понашања са почетка. Вероватно су се укочили неки мишићи и пореметио се крвоток.
Мислим да за почетак треба свакодневно да радиш оне класичне гимнастичке вежбе разгибавања и растезања за комплетно тело. То треба да траје око пола сата (најбоље ујутру) и мислим да би први ефекти могли да се виде већ после десетак дана редовног вежбања.
Мислим да за почетак треба свакодневно да радиш оне класичне гимнастичке вежбе разгибавања и растезања за комплетно тело. То треба да траје око пола сата (најбоље ујутру) и мислим да би први ефекти могли да се виде већ после десетак дана редовног вежбања.
Mozak ne moze boleti, niti se moze osetiti. Ono sto bi trebao uraditi je odlazak kod doktora opste prakse, koji ce ti dati uput verovatno za neurologa jer treba snimiti glavu. Ono sto ti opisujes lako moze biti jaka migrena, a da bi se izbeglo to "lako moze biti", sluze snimanja i analize. Nista sto vec ne znas neces naci na netu, a zbog odgovora chipsija samo ce t bez razloga uhvatiti panika.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 09, 2017 3:46 pm
Hvala na odgovorima drustvo.
Evo slika simptoma, trebao sam ranije ovako pokazat.
http://i.imgur.com/jD9IrIv.png
To su trenutni simptomi, nemam uopce neke bolove.
Evo slika simptoma, trebao sam ranije ovako pokazat.
http://i.imgur.com/jD9IrIv.png
To su trenutni simptomi, nemam uopce neke bolove.