Terapija Zoloft, molim za savet
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Terapija Zoloft, molim za savet
Postovani, zamolila bih Vas da mi pomognete. Naime tokom 2013 godine patila sam od napada panike i depresije. U februaru 2014 obratila sam se psihijatru u mestu u kome zivim, postavio mi je sledecu dijagnozu : "F41.2 sa elementima panike". Terapija koju mi je uveo je Zoloft, postepeno sam uvedena u terapiju i postepeno mi je prekinuta. Terapija mi je trajala tri mesec od februara do maja 2014. Tada sam se osecala odlicno. Istrazujuci po netu citala sam da je minimalna terapija od 6 meseci i da ukoliko terapija bude kraca depresivne epizode ce se vratiti. U poslednje vreme primecujem da sam osetljivija i placljivija nego obicno, imam male mucnine i strahove da mi se panicne epizode nevrate. Rado bih porazgovarala sa jos nekim psihijatrom, ali mi finansiska situacija nedozvoljava da odem u drugo mesto. U mome mestu jedini je taj psihijatar kod kog sam bila. jako bih vam bila zahvalna za savet sta da radum? da li da pijem zoloft 6 meseci?da li je mozda ovo normalno osecanje nakon prestanka terapije? Bas sam u problemu.....Hvala na podrsci i odgovoru. pozz
Re: Terapija Zoloft, molim za savet
Mislim da nije nikakav problem otici ponovo kod istog lekara i pozaliti mu se na trenutne probleme,nema veze koliko je terapija trajala-sve je to individualno a i nema ti doktora ni jednog koji ce ti garantovati--koliko i da li ce ti se vratiti problem.
Nemoj se brinuti-nailazice ti problemi povremeno a i prolaziti--zavisi od zivotnih okolnosti a ti se uopste ne ustrucavaj i ne izbegavaj lekove ako ti ih ponovo prepise.
Svako dobro.
Nemoj se brinuti-nailazice ti problemi povremeno a i prolaziti--zavisi od zivotnih okolnosti a ti se uopste ne ustrucavaj i ne izbegavaj lekove ako ti ih ponovo prepise.
Svako dobro.
Re: Terapija Zoloft, molim za savet
Hvala puno na pomoci, znaci mi jako. Prijatno vece zelim.