U ponedeljak smo bili kod lekara jer je moja trogodisnja cerka trebala da primi MMR vakcinu. S obzirom da je bila bolesna i pila nedelju dana Amoxicilin(upala mokracnih puteva), dr. je rekao da se preporucuje bar 10 dana od prestanka uzimanja terapije do vakcinacije.
To naravno ne bi bio problem da ona danas nije posla u obdaniste i plasim se da ce do sledece nedelje biti u jos gorem zdravstvenom stanju nego sada (od antibiotika je proslo vec 9 dana). Dr. je rekao da je dovedem sledece nedelje, a ja sad razmisljam dal bi bilo nekog rizika ako to uradim u petak? Plasim se da se ne razboli pa da vakcinu i ne primi....
Terapija antibiotikom i vakcinacija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Terapija antibiotikom i vakcinacija
Potpuna je besmislica ne dati vakcinu za VIRUSNA oboljenja ako neko uzima antibiotike.
Srecna okolnost je sto je morbila, rubele i parototosa oko nas sve manje, skoro da je nemoguce dobiti ih i ako niste vakcinisani, pa ce sve biti u redu.
Srecna okolnost je sto je morbila, rubele i parototosa oko nas sve manje, skoro da je nemoguce dobiti ih i ako niste vakcinisani, pa ce sve biti u redu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
ovde pise da osobe koje su umereno do tesko bolesne ili su bile bolesne, treba da sacekaju sa ovom vakcinom
http://www.immunize.org/vis/sc_mmr98.pdf
pa verovatno je vas lekar to rekao zbog oslabljenog imuniteta.
jeste da se moj post kosi sa misljenjem specijaliste, no i mi smo na fakultetu ucili da se vakcinacija ne praktikuje kod virusnih infekcija, upravo zbog oslabljenog imuniteta organizma.
http://www.immunize.org/vis/sc_mmr98.pdf
pa verovatno je vas lekar to rekao zbog oslabljenog imuniteta.
jeste da se moj post kosi sa misljenjem specijaliste, no i mi smo na fakultetu ucili da se vakcinacija ne praktikuje kod virusnih infekcija, upravo zbog oslabljenog imuniteta organizma.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ok, s obzirom da je danas petak a ona i dalje izgleda fit, mislim da ce i do ponedeljka biti sve ok...
Inace imala je infekciju urinarnih puteva (iako je test na bakterije bio negativan vec su se na testu pokazali samo eretrociti u mokraci - antibiotik je ipak dao ucinka i posle dva dana terapije je bila ko nova).
Ma nije meni frka da ce ona odmah da pokupi nesto od tih bolesti, nego se plasim da ce da krene ono curenje nosa, kasljuckanje a znam da se i tad ne daje vakcina.
Veci mi je problem sto joj je posle svake vakcinacije drasticno opadao imuni sistem pa se razmisljam kako ce to biti sad kad je tu jos i obdaniste....
Inace imala je infekciju urinarnih puteva (iako je test na bakterije bio negativan vec su se na testu pokazali samo eretrociti u mokraci - antibiotik je ipak dao ucinka i posle dva dana terapije je bila ko nova).
Ma nije meni frka da ce ona odmah da pokupi nesto od tih bolesti, nego se plasim da ce da krene ono curenje nosa, kasljuckanje a znam da se i tad ne daje vakcina.
Veci mi je problem sto joj je posle svake vakcinacije drasticno opadao imuni sistem pa se razmisljam kako ce to biti sad kad je tu jos i obdaniste....