Da li je za neke kontrole ili je normalno? Ranije mi je razlika bila uvek oko 0.5C, čak i na početku trudnoće...nikad nije bila ovoliko.
Temperatura???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Bomini
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Temperatura???
Da li neko može da mi odgovori je li normalno da merenjem temperature ispod pazuha i u ustima razlika bude za 1 stepen. Ispod pazuha mi bude 35.8 a u ustima 36.9, a nekad i 37C. 
Da li je za neke kontrole ili je normalno? Ranije mi je razlika bila uvek oko 0.5C, čak i na početku trudnoće...nikad nije bila ovoliko.
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Temperatura izmerena pod pazuhom ili u preponi kreće se normalno između 36-37°C. To je normalna periferna temperatura.
Merena u ustima ili čmaru, kreće se normalno između 36,5 - 37,4°C, to je normalna centralna telesna temperatura.
Svaka temperatura iznad 36,5, odnosno 37,4°C, smatra se povišenom (hipertermija).
Temperatura se može meriti i oralno kada se toplomer stavi ispod jezika. I u ovom slučaju izmerene vrednosti su oko jedan stepen veće nego kod merenja ispod pazuha.
Merena u ustima ili čmaru, kreće se normalno između 36,5 - 37,4°C, to je normalna centralna telesna temperatura.
Svaka temperatura iznad 36,5, odnosno 37,4°C, smatra se povišenom (hipertermija).
Temperatura se može meriti i oralno kada se toplomer stavi ispod jezika. I u ovom slučaju izmerene vrednosti su oko jedan stepen veće nego kod merenja ispod pazuha.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.