Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Da li neko može da mi odgovori je li normalno da merenjem temperature ispod pazuha i u ustima razlika bude za 1 stepen. Ispod pazuha mi bude 35.8 a u ustima 36.9, a nekad i 37C.
Da li je za neke kontrole ili je normalno? Ranije mi je razlika bila uvek oko 0.5C, čak i na početku trudnoće...nikad nije bila ovoliko.
Ako se osecate dobro,nema razloga da se opterecujete takvim stvarima.Zasto uporedjujete?Da li to ima neku svrhu ili ste cisto znatizeljni?
Setajte,radujte se,uzivajte u zivotu i u iscekivanju novog zivota!!!!
To sto opisujete je sasvim normalno,ne treba da vas plasi
Temperatura izmerena pod pazuhom ili u preponi kreće se normalno između 36-37°C. To je normalna periferna temperatura.
Merena u ustima ili čmaru, kreće se normalno između 36,5 - 37,4°C, to je normalna centralna telesna temperatura.
Svaka temperatura iznad 36,5, odnosno 37,4°C, smatra se povišenom (hipertermija).
Temperatura se može meriti i oralno kada se toplomer stavi ispod jezika. I u ovom slučaju izmerene vrednosti su oko jedan stepen veće nego kod merenja ispod pazuha.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala Tamara. Ja od ranije znam da je razlika od 1C kao "velika", tj da se radi o nekoj upali.
A merila sam je jer upravo osećam kao da gorim a kad izmerim nemam T ispadne 36C. E onda sam počela kao da je pratim i već 2 nedelje je tako. A nije vreme ovulacije. Zato sam se malo zabrinula.