Imam pitanje u vezi temperature, naime sta se tacno smatra pod povisenom temperaturom ? Pre nedelju dana me zakacio ovaj virus gripa koji sam prelezao i sad je sve ok sem sto i dalje vucem temperaturu izmedju 36.8 i 37.3 nocu, ponekad i danju. Nemam osecaj temperature, niti bilo kakve tegobe koje ta temperatura moze prouzrokovati, a ljudi me ubedjuju da to u stvari i nije povisena temperatura posto se za ozbiljno ne uzima nista ispod 37.7 . Da li je sve preko 37 povisena temperatura prouzrokovana nekim desavanjem u organizmu ili se to moze smatrati normalnom temperaturom?
Hvala
Temperatura
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 11:51 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 4:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imala sam temperaturu oko godinu ipo dana 37,2-37,5, desi se da nekad spadne ali nije prosao ni jedan dan da je nisam imala.Osecala sam se malaksalo i smoreno,nisam mogla ni da ucim ni da se koncentrisem.Posle mesec dana sam prestala da je merim i pomirila se s tim da je stalno prisutna.Uradila sam osnovne laboratoriske analize,sve su bile odlicne i EKG koji je ukazao na blagu tahikardiju.Doktorka me je ubedila da mi nije nista i da trebam da naucim da se opustim jer joj je sve to delovalo kao posledica stresa.
Posle godinu dana pocele su ceste gnojne angine i na kraju je bila neizbezzna operacija krajnika.Kako su krajnici otklonjeni tako je i temperatura potpuno nestala.Moja doktorka na orl (koja me je i operisala)mi je rekla da su krajnici bili zzariste u organizmu i uzrokovali povisenu temperaturu.
od kad sam izvadila krajnike potpuno sam drugi covek
Posle godinu dana pocele su ceste gnojne angine i na kraju je bila neizbezzna operacija krajnika.Kako su krajnici otklonjeni tako je i temperatura potpuno nestala.Moja doktorka na orl (koja me je i operisala)mi je rekla da su krajnici bili zzariste u organizmu i uzrokovali povisenu temperaturu.
od kad sam izvadila krajnike potpuno sam drugi covek

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Povisena temperatura je uvek znak nekog upalnog procesa u organizmu koji se prosirio na da kazemo "globalni" aspekt. Razliciti ljudi imaju razlicitu normalnu temperaturu tela. Nekima je normalna temperatura 35.8, nekima 37.4... nema pravila. E sad, ako je temperatura tela do sada bila jedne vrednosti, pa se premestila na drugu, to onda nesto znachi. U ovom slucaju, trebalo bi uraditi jos jedan RTG snimak pluca, i uraditi SE, KKS, i analizu urina sa sedimentom. Mozda se nesto otkrije, a mozda i ne. Najverovatnije ce SE biti povisena i mozda ce biti prisutne bakterije u mokraci.
Sto se tiche skidanja temperature, NE PREPORUCUJE se skidanje temperature ispod 38.5. Najbolje je koristiti Paracetamol, Brufen, Diklofen...
Sto se tiche skidanja temperature, NE PREPORUCUJE se skidanje temperature ispod 38.5. Najbolje je koristiti Paracetamol, Brufen, Diklofen...
Sve najbolje.