Temperatura kod hemoterapije...?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Cicamica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 10:07 am

Temperatura kod hemoterapije...?!

Post od Cicamica »

Pozdrav svima,

zanima me da li neko moze da mi kaze koliko dugo traje temperatura od hemoterapije? Mama je primila 14.07. jednu i po flasu (carboplatin i gemzar) i nije imala nikakve nus pojave, pa jos pola 21.07. i od prekjuce ima temperaturu 38.2 i uzasan suv kasalj, juce je bila malo bolje i danas opet 37.5 a proslo je vec 9 dana od druge hemo. Ne znam sta da mislim i da li je to normalno? Bila je super i sad malo gubi volju i uzasno je nervozna. Inace prima postoperativnu hemoterapiju i ima tri ciklusa. hvala na svakoj pomoci...

Zabrinuta...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Temperatura kod hemoterapije...?!

Post od Slavko_slavko »

da li je vadila krv iz prsta,zbog vrednosti?
Cicamica
Novi član
Novi član

Post od Cicamica »

Krvna slika joj je odlicna, vadila je pre neki dan, ali sad se pojavio taj suvi kasalj i temperatura. Bila je kod lekara opste prakse i kaze da je to sve od hemoterapije i da pije febricet i do 5 puta dnevno. Ma ne znam vise ni sama, mozda treba da ide to da prijavi onkologu. I ko za maler crko joj sokovnik ne moze da melje cveklu a znam da je to obavezno uz terapiju...:(((
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ponoviti krvnu sliku!
Cicamica
Novi član
Novi član

Post od Cicamica »

Slavko, Drbg pomagajte!!!!!

Mama ima temperaturu vec 6 dana. Bila je kod lekara opste prakse i on kaze da je to od hemoterapije. Jutros je isla kod onkologa da kaze da ima suv kasalj i temperaturu i suv kasalj vec danima i da je iscprljena i ne moze da hoda a on kaze da je to virus i da pije febricet. Kome sad verovati, kakav virus 6 dana 37.7 do 38.2 a ne moze nista da jede. 11.08. treba da krene na drugi ciklus GC a ima temperaturu. Stvarno ne znam sta da radimo i gde da idemo....
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

desava se da pacijenti koji primaju hemoterapiju dobiju temperaturu,vrednosti padnu,leukociti ponarocito i onda dodje do neke infekcije...meni se desilo da kada sam otisao kod doktorice jer sam dobio temperaturu ona je pogledala rezultate i rekla:ovo je virusno(jer su leukociti bili ispod normale) a da pri tome nije uzela u obzir da su mi oni pali zbog terapija...ne znam sta da vam kazem za to,onkolog bi trebalo da odredi koju terapiju da pije,koje antibiotike...u svakom slucaju neka se opet javi lekaru i neka izvadi krv ukoliko nije...
Odgovori