Pisem vam po prvi put u nadi da cete mi odgovoriti sto pre.
Imam nepunih 20god i naime, u subotu vece sam osetio prve simptome prehlade i popio sam Fervex i to vece izasao napolje. U nedelju sam vec imao temperaturu, i u ponedeljak otisao kod lekara. Temperatura je pretezno bila visoka, 39.5, malo niza, varirala je. Dr mi je rekla da imam jaku upalu grla i prepisala mi Panklav od 625mg i rekla da ce mi vec drugi dan biti bolje, da mirujem, pijem dosta tecnosti, da i dalje pijem fervex za temperaturu i da dodjem u ponedeljak na kontrolu. U apoteci su mi dali Amoksiklav od 625mg kao zamenu za Panklav i pio sam redovno 3x1 tj. na svakih 8 sati ali nekih bitnih promena nisam primetio. Temperatura je spala, tj. ja sam se skroz dobro osecao (kao sto se i sad osecam) a kad izmerim temperaturu obavezno imam oko 37.3 ili tako nesto... grlo me i dalje jako boli, iako sam popio celu kutiju tableta, imam i bolove u uvetu. Boli me kad gutam, pijem, pre skoro nista nisam mogao da jedem, ali sad u silu jedem bar nesto. Izbacujem slajm pomesan sa krvlju sto je kazu od upale grla. Rekli su mi da ispiram grlo cajem od hrastove kore da je to dosta dobro...U nekim trenucima mi je doslo da odem kod Dr da trazim da mi daju injekciju kako bi se sve smirilo jer je bilo tesko za izdrzati! Pa sad, ima li neko da mi kaze nesto vise o ovome, svoje strucno misljenje ili misljenje iz iskustva, neko resenje...?? Bio bih vam veoma zahvalan!
Temperatura,grlo,uvo vec 6 dana, dokle vise?!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 2:54 pm
To je klasika infekcija, gnojna angina, ne moze bas odma da prodje, moras bar par dana da pijes Panklav pa ces videti poboljsanje.
Ukoliko nema poboljsanja, mora se promeniti antibiotik. Izbor je sarolik. Moze Dovicin, ili dodati Hemomycin.
Od opcija dalje tu su Gentamicin injekcije, eventualno na kraju zastitna ako se problem ponavlja.
Preznojavanje je generalno dobar znak.
Eto ukratko.
Ukoliko nema poboljsanja, mora se promeniti antibiotik. Izbor je sarolik. Moze Dovicin, ili dodati Hemomycin.
Od opcija dalje tu su Gentamicin injekcije, eventualno na kraju zastitna ako se problem ponavlja.
Preznojavanje je generalno dobar znak.
Eto ukratko.
Hvala na ovom brzom odgovoru. Razgovaracu sa doktorkom u ponedeljak pa cu videti i njeno misljenje. Ma ona mi je prepisala panklav koji mi je uvek odgovarao a u apoteci su mi dali Amoksiklav koji je istog sastava ako se ne varam ali nisam primetio da mi je pomogao kao i panklav. A Hemomicin sam koristio jednom i mislim da mi je isto veoma brzo pomogao. U svakom slucaju, hvala jos jednom 

Angina (tip Diphteria)

@panklav,
kod vas se na osnovu opisa moze raditi o peritonzilarnom apscesu! ne bi bilo lose da odete do dezurnog ORL specijaliste! pored antibiotika obavezno ispirajte grlo hexoralom
Leflerov bacil - Difterija, anginozne promene. Lece se penicilinskim injekcijama, toxini su izuzetno jaki. Ne znam o cemu vi pricate. Sta je ovde netacno??? Sve je ovo iz narodnog lekara iz 1960 i neke. Narodni naziv je krup. Dakle, nista nije izmisljeno. A knjige ratne medicine su bar bile prepune znanja a ne ako ove danas samo prepevane gluposti koje pacijentu ne mogu pomoci cak ni preko nepsosobnih tumaca - zna se koji su