Temperatura bez upale grla? Mislim da je hitno.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm
Temperatura bez upale grla? Mislim da je hitno.
E ovako: pre tri dana, u nedelju, sam dobila temperaturu 37, par dana pre toga osecala sam grepkanje u grlu, i osecala sam gnoj u grlu i malecke gnojne kuglice sam izbacivala iz grla, uglavnom kad ustanem ujutru. U ponedeljak se budim sa 37,5 i osecam slabost, jak bol u glavi, bol u misicima (predpostavljam od temperature), obzirom da sam bila kod rodbine na selu, nisam odmah otisla lekaru, kod sebe sam imala 1 Febricet i Cefaleksin. Cefaleksin sam uzimala dva dana, ali temperatura nije spadala. Stavise, sinoc, je bila 38.3. Pretpostavila sam da nije obicna upala grla, vec virusna pa sam prestala da pijem antibiotik, dosla sam u grad, lekaru, i naisla na samo jednu lekarku koja je poznata po nepouzdanosti. Posle moje price pogledala je grlo i slegla ramenima. Kaze da grlo nije upaljeno i da je to mozda i naglasila MOZDA upala sinusa (a grlo me po malo boli). Dala mi je Tantum Verde i Panklav (na 8 h po jedna) Kad sam je pitala ima li razloga da brinem za tu temperaturu bez drugih simptoma(jer inace imam Mesovitu bolest vezivnog tikva) rekla je da ne brinem i da je ovo najverovatnije nahlada. Mislite li da je u pravu? A mozda je crvenilo nestalo od onog Cefaleksina? Da napomenem i to da sam se vratila sa mora prosle nedelje, par dana bila u gradu i onda otisla na selo. Da nije promena klime? Molim vas, ako mozete, odgovorite mi sto pre brinem zbog svoje dijagnoze. Hvala unapred!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa sad, posto ste izmesali sve i svasta od lekova, sto na svoju ruku, sto od strane lekara - ne mozemo znati imate li nesto u grli i nosu ili ne, zar ne? jedino sto mozete sad jeste da ispijete panklav, sacekate nedelju dana i ako se simptomi ne povuku najzad date bris grla i nosa na pregled. Ako se i radi o upali sinusa Panklav to tesko da ce resiti, kad ste vec poceli da pijete Cefaleksin na svoju ruku trebalo je i da zavrsite terapiju a ne da je prekinete, ovako ste samo zamaskirali sliku.
I dalje, nije tacno da imate temperaturu bez drugih simptoma - imali ste gnoj koji ste iskasljavali (bilo iz nosa ili grla), bol u misicima, malaksalost, glavobolju - pa sta bi ste jos hteli od simptoma?
Zavrsite terapiju Panklavom, pa onda dajte bris iz nosa i grla, a u medjuvremenu mozete uraditi krvnu sliku, leukocitarnu formulu i sedimentaciju, pa sa tim idite kod lekara. A obzirom d aimate prethodnu hronicnu dijagnozu uvek se mozete javiti lekaru koji vas tretira u smislu te hronicne boletsi za savet i konslutaciju.
I dalje, nije tacno da imate temperaturu bez drugih simptoma - imali ste gnoj koji ste iskasljavali (bilo iz nosa ili grla), bol u misicima, malaksalost, glavobolju - pa sta bi ste jos hteli od simptoma?
Zavrsite terapiju Panklavom, pa onda dajte bris iz nosa i grla, a u medjuvremenu mozete uraditi krvnu sliku, leukocitarnu formulu i sedimentaciju, pa sa tim idite kod lekara. A obzirom d aimate prethodnu hronicnu dijagnozu uvek se mozete javiti lekaru koji vas tretira u smislu te hronicne boletsi za savet i konslutaciju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm