Telogen Effluvium

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Srki90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2011 6:13 pm

Telogen Effluvium

Post od Srki90 »

Pisem prvi put na ovom forumu i molim za malu pomoc. Naime pre nekih 3 meseca kosa mi je pocela jace opadati, nikad nisam na to nesto posebno obracao paznju jer je uvek imalo i vise nego sto treba i uvek je dosta opadalo. Medjutim desilo se to da se ona nenormalno proredila, otisao sam kod dermatologa i konstatovao mi je Telogen Effluvium. Kaze da je uzrok svega toga duzi vremenski period pod stresom. Sto je i tacno jer sam pao godinu zbog samo dva ispita! I to taman kada sam presao na budzet :( A sto je najgore prolazli su ljudi koji nisu otvorili knjigu a padali oni koji su se lomili od ucenja (8 h dnevno sam strebao i to mesec dana). I onda se desi to da on mene nesto uvek levo pita, a to verujte mi ni u knjizi nema, i zbog jedne greske obori. Samo jedne casna rec (valjda mu nisam bio simpatican :D). I onda naravno ide i stres i nerviranje, pa onda jos i opadanje kose. Sve gore od goreg. Samo da napomenem da mi niko iz porodice nije bio celav, cak ni pradeda, i da sam punokrvan (Valjda visak eritrocita). Doktor mi je dao fitovalove kapsule i sampon dva meseca da koristim pa onda kontrola (vec mesec dana koristim). Kosa malo manje opada, ali i dalje ne raste nova! :( Zanima me koliko dugo traje oporavak i kada ce nova kosa ponovo poceti da raste? Posto sam cuo da negde prodje i po godinu dana pre nego kosa pocne da raste. I da, zalisci su u normalnom stanju cak nesto sitne kose i raste u predelu cela, ali u prednjem delu glave jos nista, samo po celu :D.
Odgovori