Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Juce sam se osecala jako lose, sto bi nas narod rekao ko prebijena macka, simptomi slicni povisenoj temperaturi uzmem toplomer (digitalni) kad ono 34.5C ponovim merenje sa zivinim situacija malo bolja 35C. O cemu se radi? Inace imam urinarnu infekciju (simpaticna E.colli ) i od sinoc pijem antibiotike. Kako je moguce da mi organizam tako reaguje na infekciju? Umesto da se protiv upale bori povisenom temperaturom ona pada ispod normale????
Umirem li to ja ???
Jutros sam izmerila 35.9C (zivinim toplomerom)...bas se brinem ((((
T3 i T4 nisam proveravala od prosle godine a TSH mi je pre mesec dana bio dobar.Ja se inace vrlo seto osecam iscrpljeno i umorno sto bi rekli ni od cega (bas kao i sad) i nije mi padalo nikad na pamet da izmerim temperaturu. Danas evo imam 35.9C kod mene je to izgleda pravilo Moze li mi neko reci sta u ljudskom organizmu igra ulogu termostata i na koji nacin se zagreva?
Termostat je u hipotalamusu, a toplota se generise misicnim radom i, najgeneralnije, metabolickim aktivnostima, koje su pod kontrolom brojnih sistema, ukljucujuci i hormone stitne zlezde. Sasvim je moguce da imate hipotireozu...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.