Ajoj sto imam da pisem dosta ali nema veze
Imam 15 godina i reko da uzmem da dizem tegove mozda kaznije i ozbiljniji bb bas mi se svidja sport ne zamras se puno kao u ostalim ali je najlepsi osecaj posle treninga kad ustanes ionako zategnuti misici..
Dal je mnogo rano za ovo??Kakve posledice mogu biti neki kazu kila...??
Dizem 1 teg od 5 kila na ruci razne vezbe
Za triceps vucem/dizem kako god 20 kg (nije puno tesko)
Zgibovi
Sad sa uzeo neku sipku sa 10 kg tegova i reko da dizem stojecki za bicepsa moze i bench.....
i jos neke vezbe za podlakticu sa tegom od 5 kg samo se pomera zglob nista vise
E sad sta se moze desiti ?el je Dal je mnogo rano za ovo??Kakve posledice mogu biti neki kazu kila...?? molim odgovor
Tegovi..itd...
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 07, 2008 1:04 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tegovi..itd...
pomozite molim vas

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 07, 2009 8:55 pm
moj savet ti je da malo pustis tegove a da cimas zgibove,veruj mi radices celo telo dok na bendzu uz nepravilnu ishranu nabijas stomak koji se pretesko skida za neke ljude, nemoj samo da dizes tegove jer ces posle nekog vremena krenuti da se debljas ako ne radis cardio trening trcanje,bicikl itd. , zgibovi ispred grudi,iza ledja,rasirenih ruku,skupljenih,na jednu ruku,efekat je neverovatan barem za mene
-
- Novi član
STO DA KOMBINUJEM MOZE BASKET??trcanje??vijaca??K189 napisao:Negativnih posledica ne moze biti ukoliko vezbe izvodis pravilno.
Sad, pitanje je zasto bi vec sa 15 godina izabrao statican sport kao sto je bodybuilding?
Mlad si, ja bih ti savetovao da teretanu kombinujes sa nekim borilackim sportom ili uvek aktuelnim plivanjem.
pomozite molim vas

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 07, 2009 8:55 pm
bolje je vijaca,ali vijacu moras da preskaces po meni nekih minimum 5 serija po 500 puta da bi dobio rezultat kao kod trcanja, plus vijaca bolje podize stepen zilavosti jer stalno skakuces dok je trcanje tromije ali daje rezultate najbolje kardio treninga,ali vijacu trebas dosta da radis i dosadna je 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 3:47 pm
trcanje.
i tu ne mislim na dzogiranje, mozes raditi recimo hiit (high intensity interval training) kojim ces dobiti eksplozivnost, biti u dobroj kondiciji a ujedno i trositi vise kalorija nego kod normalnog trcanja.
kako radis hiit, imas vise varijacija meni ova najvise odgovara (sustina ovog treninga je da menjas 2 intervala - interval pune brzine (sprinta) i interval brzine od 10-20% (dzoging).
Mozes ga raditi 2x nedeljno, bitno je da ga ne radis 2 dana uzastopce.
Ja bih kombinovao ovakav trening sa obicnim aerobnim treningom.
Ovde ti je detaljnije opisan takav tip treninga i dato je vise primera :
http://www.exyu-fitness.com/forum/index ... ,91.0.html
pozdrav
i tu ne mislim na dzogiranje, mozes raditi recimo hiit (high intensity interval training) kojim ces dobiti eksplozivnost, biti u dobroj kondiciji a ujedno i trositi vise kalorija nego kod normalnog trcanja.
kako radis hiit, imas vise varijacija meni ova najvise odgovara (sustina ovog treninga je da menjas 2 intervala - interval pune brzine (sprinta) i interval brzine od 10-20% (dzoging).
Mozes ga raditi 2x nedeljno, bitno je da ga ne radis 2 dana uzastopce.
Ja bih kombinovao ovakav trening sa obicnim aerobnim treningom.
Ovde ti je detaljnije opisan takav tip treninga i dato je vise primera :
http://www.exyu-fitness.com/forum/index ... ,91.0.html
pozdrav
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 3:47 pm
Nije tacno da se smanjuje misicna masa.
U sustini ovo je trening jakog inteziteta i bas suprotno od toga, ti recimo 'maratonskim trcanjem' za koje je potrebno mnogo vise vremena remetis odnos testosteron-kortizol pojacavajuci kortizol i povecavas nivo secera (kortizol je hormon kod nadbubrezne zlezde, tzv. hormon stresa) i tako ne dobijas misicnu masu vec vremenom mozes postati jos 'masniji'.
Evo ti uporedi gradju i izgled maratonaca i sprintera na 100,200 metara.
Mislim da je dat primer, sprinter uopste ne vezba kao maratonac na duge staze, oni obicno rade po nekom HIIT programu.
Sustina je da ti sam odredis intervale koji ti odgovaraju i da ih u narednom periodu pojacavas.
Evo ja da dam svoj primer.
Studiram na DIF-u, treniram mma a idem i u teretanu - radim kardio 1x nedeljno i to iskljucivo hiit i imam 100kg na 190 cm i ni grama sala i u sjajnoj sam kondiciji.
Ali sve zavisi kakvi su tvoji ciljevi i ambicije.
Ako zelis samo lepo izdefinisano telo nastavi sa teretanom i probaj ovako kako sam ti napisao, i bice rezultata.
Mozes na primer, ukoliko imas dovoljno vremena, da radis 2 kardio treninga nedeljno, recimo ponedeljkom hiit, subotom bazen. Izmedju teretana, ali vidi da imas bar 2-3 dana odmora, nedeljom obavezno i preko nedelje kako odredis trening.
pozdrav
U sustini ovo je trening jakog inteziteta i bas suprotno od toga, ti recimo 'maratonskim trcanjem' za koje je potrebno mnogo vise vremena remetis odnos testosteron-kortizol pojacavajuci kortizol i povecavas nivo secera (kortizol je hormon kod nadbubrezne zlezde, tzv. hormon stresa) i tako ne dobijas misicnu masu vec vremenom mozes postati jos 'masniji'.
Evo ti uporedi gradju i izgled maratonaca i sprintera na 100,200 metara.
Mislim da je dat primer, sprinter uopste ne vezba kao maratonac na duge staze, oni obicno rade po nekom HIIT programu.
Sustina je da ti sam odredis intervale koji ti odgovaraju i da ih u narednom periodu pojacavas.
Evo ja da dam svoj primer.
Studiram na DIF-u, treniram mma a idem i u teretanu - radim kardio 1x nedeljno i to iskljucivo hiit i imam 100kg na 190 cm i ni grama sala i u sjajnoj sam kondiciji.
Ali sve zavisi kakvi su tvoji ciljevi i ambicije.
Ako zelis samo lepo izdefinisano telo nastavi sa teretanom i probaj ovako kako sam ti napisao, i bice rezultata.
Mozes na primer, ukoliko imas dovoljno vremena, da radis 2 kardio treninga nedeljno, recimo ponedeljkom hiit, subotom bazen. Izmedju teretana, ali vidi da imas bar 2-3 dana odmora, nedeljom obavezno i preko nedelje kako odredis trening.
pozdrav
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
-
- Novi član