tegoba- zlezda ili misic?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 12:34 pm
tegoba- zlezda ili misic?
Molim vas da mi pojasnite sta na rtg snmku znaci kad je uocena mekotkivni otok paracostalno levo prvog rebra ix?tako pise na nalazu rtg snimka ramena,imam bolove u predelu te oteklne koja se pod prstom oseca kao zadebljanje jajastog oblika.Sa druge strane u istom predelu rebra otok je manji ali se ne opisuje na snimku.Nakn toga sam ot isla na UZ djke i pazusne jame gde se u levoj jami vidi limfna zlezda velcne 11x9mm dok se mekotkivna tvorevina sa rtg-na vidi kao zadebljanje tetive 8mm a sa desne strane u istim predelu zadebljanje 5mm.Meni ta oteklna sa leve strane prelazi preko kljucne kosti i jako me zabrinjava.dojke su u redu.Da li se na UZ razlkuje limfna zlezda od tetive?od ostalih tegoba je prisutan kasalj u napadima,ujutru najizrazeniji,pluca su u redu.da li je kasalj moguc od prevelikog straha,anksioznosti?Dijagnoza:Spondylosys cervicalis,Dyscarthrosis C.da napomenem da me boli predeo od pocetka leve kljucne kosti pa cela leva ruka najvise pod pazuhom do prstiju leve ruke a bol se proteze ka levoj lopatici.lmam krivu kicmu od malena,primetila sam da su mi rebra izrazenija na levoj strani tela,da li je to sve zbog krive kicme?Hvala unapred.