Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav . Evo htio bih iznjeti svoj problem učestale tahikardije i povremeno visokog tlaka. Da ne duljim, pretpostavljam da su oni koji budu pisali i odgovarali na ovu temu vec jako dobro upoznati sa panicnim napadima i svim zlom sto oni nose. Bolujem od anksioznosti i panicnih napada vec godinu i pol. Prošao sam sve moguce manifestacije panicnih napada uz naravno depersonalizaciju i derealizacije koje su jos uvijek prisutne. Napade sam uspio reducirati uz svakotjednu pomoc psihijatra i svojom voljom do nekog minimuma. Obavio sam sve moguce pretrage srca, i sve ostale internisticke, sve je uredu. Psihijatar kod kojeg idem je inace vrlo cjenjen i dobar je prijatelj mog oca. Rekao je da mi ne zeli davati nikakve antidepresive jer narusavaju kemijsku stazu u mozga, a ne rjesavaju problem vec privremeno (dok ih uzimamo) micu simtome ,a prestankom uzimanja sve se vraca na staro. Rekao je da uzmem po potrebi helex o.25 uz naravno svakotjednu psihoterapiju. Moj problem je inace separacijske prirode i kako sad krecem na jesen na faks javili su se napadi panike i cjela ta prokleta anskioznost. Pitanje je dali netko od vas koji boluje od toga da ima konstante tahikardije kao i ja jer nikad to nisam bas po forumima vidio da je netko napisao, svi kazu samo za vrijeme napada. Ja sam stalno u tahikradiji te me ona sprjecava u svemu, nemogu nista trenirat jer cim neki napor napravim srce mi pocne jos brze lupat tako da ne mogu, odmah se uspusem za neki mali napor (stepenice,malo kad potrcim 20m,hodanje uzbrdicom) a prije sam i trcao i isao u teretanu i trenirao hrvanje i kosarkom a nikad se nebih tako uspuhao i srce mi nebi tako lupalo. Ako mi moze netko pomoc oko toga, ko se nalazi u istoj ili slicnoj situaciji a tko je rjesio problem ili ga pokusava rjesit. Inace si isto stalno provjeravam puls i do prije nekoliko mjeseci sam konstantno mislio da ce mi srce stat iz nekog razloga iako je ono potpuno zdravo. Hvala puno unaprijed!!
Везано за психо-проблеме могу да ти кажем само једну ствар. Немој да дозвољаваш свом мозгу да те малтретира. Запосли га озбиљним стварима па ће да се смири.
Везано за проблеме са срцем и притиском, погледај шта сам о томе писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Леђа, Срце....
Evo ovako, trenutno prolazim kroz isto sto i ti, svi mi kazu da je to adolescentna kriza koja traje 6 meseci otprilike. Takidje moje misli i svi ti komflikti koje imam sa sobom ometaju mi funkcionisanje. Takidje propraceno depresivnim mislima. Ja se nadam da ce sve to proci jer su krize prolazne. Ne znam u kojim si godinama ali verovatno nece trajati vecno jao sto i ja tesim sebe