Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav,zanima me da li postoji mogucnost da se tablete poput konkretno paracetamola,kafetina razdrobe ili da se smuckaju sa vodom i da se popiju?Desava mi se nekada da ih ne mogu progutati jer su previse suve i zalepe mi se..Da li ce one tad izgubiti dejstvo ili cak mogu imati stetno? Jest' malo glupo pitanje al ajd'.. Hvala
Edit:Samo da napomdnem uz jogurt je lagano al kad je sa vodom onda se lepi xD
A paracetamol nije preporucljivo(meni su dosta slicne,al laik sam pa zato) ?kafetin inace izbegavam jer mi se desilo pre godinu,dve da me prodje glava vrlo brzo medjutim krene neki bol u predelu gde se spajaju jednjak i zeludac+ kiselina..pretpostavljam da je osetljiv zeludac
Hvala za odgovor i savet..i radim uglavnom kao sto pise u textu samo sto je nekad problem kod tih "suvih" : )
Генерално, таблете које су пресвучене неким слојем не треба да се ломе. Оне таблете које су истог састава по целој дубини као што је Кафетин, могу и да се издробе у кашици, убаце у чашу са мало воде и тако попију.
Киселина не верујем да ти је од Кафетина, већ вероватно од хране коју си претходно јео.