Svrab u ušima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
cikicdragan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 28, 2004 6:40 pm

Svrab u ušima

Post od cikicdragan »

Већ око двије године повремено осјећам свраб у оба ушна канала. Чешање неким донекле шиљастим предметом углавном смири свраб, али се она и даље јављала. Почетно ме сврбило на почецима ушних канала, да би се затим свраб спуштао све ниже у ушни канал. Сада се плашим да при чешању не оштетим бубну опну. Посјетио сам љекарку породичне медицине. Упутила ме је на претраге. Налази су уредни, а свраб се и даље јављала.
Ако ико ишта зна како да на дуже вријеме спречим свраб нека ми се јави. Овај свраб ми ствара и нервозу. У обзир долази и фитотерапија.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

potrebno je da se uznu brisevi, bakterioloski i mikoloski, a u slucaju da nema pozirivnog nalaza moze se sumnjati i na kontaktni alergijski dermatitis i tada se rade patch testovi. U toku perioda cekanja na analize moze se primeniti Triderm krem ili mast 1-2 x dnevno tokom 3-5 dana.Mazati tek posto je uzet materijal za mikrobiolosku analizu
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
cikicdragan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 28, 2004 6:40 pm

Bogu hvala

Post od cikicdragan »

Bogu hvala, da je neko odgovorio. Kao što sam napisao brisevi su uzeti. U mikrobiološkom nalazu piše da je izolovana fiziološka aerobna flora, a da gljivice nisu izolovane. Ljekarka je nekim uređajem pregledala ušnu duplju i rekla da nema ništa posebno. Savijeti su mi korisni.
Odgovori