Svrab

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

lavv87
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2015 9:35 pm

Re: Svrab

Post od lavv87 »

Danas uradih nalaze ALP, ALT, AST, eritrocite, secer u krvi, kalcijum i holesterol, sve u granicama normale.
Izgoreh od svraha i danas. Sazano sam da iritacija koze moze biti i od omeksivaca, marke Lenor, nisam ga koristio sigurno poslednjih 3-4 godina, a od novembra sam trpao plavi u ves masinu bez ikakve mere. Danas sam stvari koje mirisu jos na njega isparao samo sa praskom pa da vidim da li je do njega.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта "плави"?
lavv87
Stalni član
Stalni  član

Post od lavv87 »

Ma plavi Lenor. Očajan sam i nervozan zbog svraba, ali ne verujem da je svrab na nervoj bazi. Ne znam da li bi mogle biti morbile. Imam i glavobolju, nalo malo pa se raskasljam, imao sam cr enkaste osbice alise brzo povuku. Nemam temperaturu. U ustima mi se pojavila promena kao afta, alije nekako grozdasta vise i zuckasta. Ramena me odvratno svdbe iako mazem mleko za telo. Majka je juce procitala da neke bakterije mogu da izazovu svrab. Stolica mi je takodje tamnija nego obicno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Е па јеби га, сад имаш милион симптома. Ако не можеш сам да се снађеш мораш код лекара па како ти буде. Афте лечи содом бикарбоном. За главобољу имаш милион могућих узрока. Сад имаш и оспице. И још си нашао да мажеш млеко за тело преко тог Ленора. Олади мало. Сабери се и прво реши шугу.
lavv87
Stalni član
Stalni  član

Post od lavv87 »

Upravo tako. Morbile sam jutros iskljucio. Ospice su iste kao kad sam se mazao permetrinom. Najvise ih oko dlacica, ispod pazuks svrbi vraca se svrab po stomaku i rukama. Moguce da sugu nisam resio. Naravno da sam bio kod lekara, sve vreme. Odjavljujem se bar na 7 dana.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако ниси елиминисао шугарца из кревета, постељине итд. има да се гањаш....
lavv87
Stalni član
Stalni  član

Post od lavv87 »

4 dana odmora, manje stresa, manje sedenja za kompom i manje svraba. Tusiranje na svaka 2 dana vec 10ak dana, uz ispiranje sodom bikarbonom.
Jutros, posle dorucka sa pirincanim galetama i kefirom, solja nesa sa mlekom i secerom i casa soka od breskve. Osetih napetost u predelu zekuca, te tup bol sa desne strane, pa pojacan svrab oko zeluca pa malo malo po stomaku. I opet veceras. Eho abdomena uredan. Napisao doktor u izvestaju, presavijena žučna kesa i puno gasova. Hm?? Tragom te informacije dođoh do puno novih. Bol sa desne strane i oko zeluca, preko godinu dana, ide ka rebrima i ledjima, malo malo pa bol u stomaku i mucnine, sada i svrab. Zbog loseg oticanja zuči kroz jetru, može doći do nesnosnog svraba. Reče mi nedavno infektolog da se palpira blago uvećana jetra, ali po enzimima ne ukazuje na virusnu upalu. Može biti da sam na tragu rešenja. Dijeta i što više šetnje, eventualno operacija žučne kese.
lavv87
Stalni član
Stalni  član

Post od lavv87 »

4 dana odmora, manje stresa, manje sedenja za kompom i manje svraba. Tusiranje na svaka 2 dana vec 10ak dana, uz ispiranje sodom bikarbonom.
Jutros, posle dorucka sa pirincanim galetama i kefirom, solja nesa sa mlekom i secerom i casa soka od breskve. Osetih napetost u predelu zekuca, te tup bol sa desne strane, pa pojacan svrab oko zeluca pa malo malo po stomaku. I opet veceras. Eho abdomena uredan. Napisao doktor u izvestaju, presavijena žučna kesa i puno gasova. Hm?? Tragom te informacije dođoh do puno novih. Bol sa desne strane i oko zeluca, preko godinu dana, ide ka rebrima i ledjima, malo malo pa bol u stomaku i mucnine, sada i svrab. Zbog loseg oticanja zuči kroz jetru, može doći do nesnosnog svraba. Reče mi nedavno infektolog da se palpira blago uvećana jetra, ali po enzimima ne ukazuje na virusnu upalu. Može biti da sam na tragu rešenja. Dijeta i što više šetnje, eventualno operacija žučne kese.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Provodi što više vremena napolju, čak i po ovoj zimi--ali u pokretu uvek, i nadji dobro drštvo za to, srecnoo
vendi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2018 11:26 am

Post od vendi »

cao lavve,

predlazem ti da bacis pogled na ovaj sajt -http://www.lekarinfo.com/dermatologija/bolesti-koe/. ja sam konsultovala njihove lekare online putem sto je super nacin da dodjes do ispravnih i brzih dijagnoza.

srecno!
Poslednja izmena od vendi u Ned Mar 04, 2018 11:57 am, izmenjeno 1 put ukupno.
vendi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2018 11:26 am

Post od vendi »

cao lavve,

predlazem ti da konsultujes i ovaj izvor - http://www.lekarinfo.com/dermatologija/bolesti-koe/. ja sam konsultovala njihove lekare online putem sto je super nacin da dodjes do ispravnih dijagnoza.

srecno!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Пиранчане галете, фабрички кефир, нес кафа, "домаћи" сок од брескве. Не зна се шта је штетније.
lavv87 napisao:... dorucka sa pirincanim galetama i kefirom, solja nesa sa mlekom i secerom i casa soka od breskve. Osetih napetost u predelu zekuca, te tup bol sa desne strane, ...
Odgovori