Svrab po kozi nakon konzumiranja alkohola!?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Mrwica86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 8:53 pm

Svrab po kozi nakon konzumiranja alkohola!?

Post od Mrwica86 »

Molim za pomoc. Uzadnje vreme kad god pijem alkohol osecam svrab po kozi , stomak , ledja , vrat , prepone , noge .... Imam kandidu u grlu i blago otecene limfne zlezde podvilicne s desne strane , najveca 9mm. Molim sve ljude koji su doktori za odgovor ne bih volela da mi odgovara i plasi me neko ko nije doktor . Unapred hvala svim dobrim ljudima.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Svrab po kozi nakon konzumiranja alkohola!?

Post od peniko »

Ja nisam lekar, ali imam isti problem. Bio sam kod lekara i on mi je objasnio da se alkohol ponasa kao vazodilatator (dakle siri krvne sudove). U tvom i mom slucaju, dolazi do naglog povecanja protoka krvi kroz sicusne periferne krvne sudove koze, krv fakticki jurne u njih, sto rezultuje svrabom ili osecajem blagog bockanja. Svrab bi trebalo da prodje posle 10-15 minuta, kada se povecani protok krvi kroz periferne krvne sudove uspostavi kao normalan. Meni se ovo desava samo kada pijem zestinu (koju jako retko konzumiram), a sa pivom (koje jako cesto konzumiram) gotovo nikad nemam problem. Lekar mi je objasnio da se kroz pivo, u odredjenom vremenskom intervalu, unese dosta manja kolicina alkohola, pa sam proces vazodilatacije nije toliko buran.

Poz
Cogito ergo doleo....
Odgovori