Postovani,
Vec skoro 2 meseca me jako muci svrab koze. Svrab nije konstantan, ali je jako neprijatan. Najvise me svrbe ledja i noge(listovi i butine), stomak takodje medjutim ne postoji nikakav osip, koza je cista i nije suva, mada je zbog svraba jako osetljiva.
Posetila sam dermatologa, mislivsi da je rec o nekoj alergiji. Uradila rezultate krvi i alergija nema. Medjutim, gvozdje mi je poviseno (normalna vrednost 37-145, kod mene 168) i parametar ds-DNS, koji, navodno ukazuje na antiimune bolesti takodje povisen (po rezultatima, negativan <10, na granici 10-15, pozitivan >15, a kod mene cak 31). Antitela su OK, tj nisu povisena.
Da li imate savet za mene?
Hvala vam.
Svrab koze, poviseno gvozdje i ds-DNS
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Svrab koze, poviseno gvozdje i ds-DNS
Оно није гвожђе него хемоглобин. Провери колико ти је гвожђе.
Такав свраб коже обично указује на проблем са јетром. Наравно претпостављам да није у питању неки баналан узрок као што је пречесто купање, соларијум, пливање у хлорисаној води и слично.
Такав свраб коже обично указује на проблем са јетром. Наравно претпостављам да није у питању неки баналан узрок као што је пречесто купање, соларијум, пливање у хлорисаној води и слично.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 13, 2019 11:46 am
Ne, zaista je gvozdje, samo verujem da su parametri ili sta vec razliciti od labroatorije do laboratorije. I ne idem u solarijum, a na bazenu nisam bila od letos. Kako se moze proveriti jetra? Hvala na odgovoruaaaca napisao:Оно није гвожђе него хемоглобин. Провери колико ти је гвожђе.

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
У суштини не може да зависи од лабораторије јер је мерење стандардизовано, бар за гвожђе.
Јетра се за почетак проверава из крви. Има неколико параметара.
Јетра се за почетак проверава из крви. Има неколико параметара.