Svi simptomi kandide

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
JanaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2011 11:41 am

Svi simptomi kandide

Post od JanaM »

Vec par dana imam izrazeno crvenilo, iritaciju i svrab u genitalnoj regiji, a od juce mi je pobeleo jezik, tako da sam je i tu dobila.
Citala sam simptome kandide na internetu, pa mislim da je imam cak i u crevima, pored svih ovih navedenih izrazenih simptoma.
Da li moram ici na pregled ili je moguce da uzmem u apoteci nesto na svoju ruku i sta? :(
Pre dva meseca sam uzimala vaginalete i krem canesten, popila sam dve kutije lactogyn tableta pa mi se na neko vreme povuklo, s tim da je nisam imala na jeziku, a sada se i tu pojavila. Iritacija se povuce na par dana, pa se opet pojavi, i tako u krug, pa mi se cini da mi canesten pomogne samo privremeno.
Jedino nemam sirast sekret, vise je tecan, mlecno beo, ali crvenilo i svrab me izludjuju i stvaraju mi nervozu.
Molim nekoga ko ima iskustva sa ovom napascu da mi da neki savet i sta je najbolje i najefikasnije da kupim.
Uzela bih i tablete i vaginalete i nesto za jezik, ali nisam sigurna sta je najbolje. Cini mi se da bih je trebala "napasti" sa svih strana, jer mi se ocito vraca i pogorsava. Pocecu i sa dijetom koju sam nasla tu na netu, samo molim nekoga da mi preporuci sta da kupim u apoteci...

Hvala unapred!
maki-kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 1:56 pm

Re: Svi simptomi kandide

Post od maki-kg »

Govorim samo o onome sto sam imala iskustva...znaci za kandidu na jeziku mislim da se zove daktanol gel, dobar je i pomocice ti sigurno. Za vaginalnu kandidu bayerov canesten vaginalete su takodje jako dobre i meni su pomogle. Opet sve ovo ti ne savetujem da uzimas na svoju ruku, trebas otici kod doktora, ipak on ce ti prepisati najbolje resenje za tvoje tegobe. Srdacan pozz, Maja :wink:
JanaM
Novi član
Novi član

Post od JanaM »

Hvala, Majo! :)
Ovo na jeziku mi se prvi put pojavilo, a s obzirom da sam sigurna da se radi o kandidi (na osnovu slika koje sam videla i svega sto sam procitala), uzecu taj gel jos danas, jer zelim sto pre pokusati da resim taj problem. Ako mi to sve ne pomogne, otici cu lekaru. Najstrasnija mi je ta nepodnosljiva iritacija koja se pojavila, a ja ne mogu cekati jos par dana da odem do moje lekarke, jer je uvek guzva kod nje i znam da ce mi zakazati termin tek za par dana.
Uzimala sam taj canesten pre, on mi pomogne, ali se za par dana opet pojavi, tako da cu pokusati sa nekim drugim vaginaletama ovaj put.
JanaM
Novi član
Novi član

Post od JanaM »

Kupila sam daktanol gel, lomexin vaginalete, canesten krem i mycoseb tablete. Jedino me buni sto u uputstvu za mycoseb pise da se pije jedna tableta dnevno, ili dve takodje jednom dnevno kod tezih infekcija, a na netu sam citala da svi piju tri tablete dnevno po preporuci ginekologa, pa sam sada zbunjena tim...
maki-kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 1:56 pm

Post od maki-kg »

Nemam iskustva sa tim mycosebom,valjda je najbolje koristiti ga prema uputstvu
Odgovori