svetlo zuto

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Borivoje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 7:45 am

svetlo zuto

Post od Borivoje »

od kada koristim controloc i cisap stolica mi je zuta i ima miris na hranu koju jedem. deluje nedovoljno svareno. da li to tako treba?

pre koriscenja je sve bilo ok
Borivoje
Novi član
Novi član

Post od Borivoje »

Pa zar niko ne zna?

Evo konkretnije: Često imam stolice i više nisu braon kao pre upotrebe lekova, već nekako oker.

Drugarica koja ima brz metabolizam mi kaže da je kod nje uvek tako.

Da li je to normalno? Da li trebam da se zabrinem?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Od Controloca nije, ali od Cisapa moze lako da bude jer on povecava gastrointestinalni motilitet pa nesvarena hrana moze da se izbacuje (i zato da feces ima odor na pojedenu hranu). Controloc se kolko ja znam uglavnom izlucuje putem mokrace (u najvecoj meri), osim toga nema nikakve veze sa varenjem. Obzirom da pijete Controloc ne razumem cemu Cisap, ali ajde - nadam se da nemate nikakvih srcanih tegoba ili simptoma, ukoliko primetite aritmije obavezno se javite lekaru. Najbolje bi bilo da se na pomenute simptome pozalite Vasem gastrologfu koji je i prepisao lekove. POzdrav
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ukoliko nemate problema sa motilitetom gastrotrakta, Cisap vam nije potreban.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Borivoje
Novi član
Novi član

Post od Borivoje »

Cisap pijem jer sam imao jaku kiselinu koja me je mučila (pretežno noću), a izazvana je oštećenjem želudca lekovima (eritromicin, hemomicin, runac). I inače imam osetljiv želudac na neke vrste hrane, kao npr. sarme i pasulj mi ne prijaju (osetim težinu u stomaku posle njih).

Bio sam kod gastrenterologa na VMA i objasnio mu da me već mesecima muči jaka kiselina i to pretežno noću, da se sliva u jednjak do grla i da me jako boli jednjak i grlo. Dao mi je Controloc i Cisap, Controloc da smanji kiselinu a Cisap da mi ojača mišiće jednjaka.

Posle 8 dana terapije osetio sam malaksalost i stolice su kakve sam opisao, a na VMA mi je zakazano tek polovinom aprila. Otišao sam kod drugog gastroenterologa i on mi je zamenio Cisap Klometolom. Ta dva dana koliko sam pio Klometol sam imao jaču kiselinu (čini mi se) nego pre upotrebe lekova. Sada ponovo pijem Cisap i nemam kiselinu.

1) Zar ne bi već trebala da mi se smiri kiselina od Controloca? Pijem ga pune dve nedelje.

2) Drugi internista mi je posle druge posete kada me je vratio na Cisap rekao da bi posle terapije ako mi ne bude bolje trebao da idem na gastroskopiju da se proveri da li imam refluxnu leziju, pa da to operišem. Da li je to rutinska ili teška operacija?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

1. Cisap vam ne treba
2. Klometol vam ne treba
3. Izbacite iz ishrane sve sto vam stvara povisenu kolicinu zeludacne kiseline i sto vas nadima
3. obavezno gastroduodenoskopija
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Borivoje
Novi član
Novi član

Post od Borivoje »

draganvma napisao:1. Cisap vam ne treba
2. Klometol vam ne treba
3. Izbacite iz ishrane sve sto vam stvara povisenu kolicinu zeludacne kiseline i sto vas nadima
3. obavezno gastroduodenoskopija
Hvala puno na brzom odgovoru.

Od hrane več mesec i po dana jedem samo bareno povrće, barena jaja, pirinač, ribu i pileće belo meso. Jedem ponekad pečenu ribu na maslinovom ulju ili tunjevinu. Nekad samo pojedem jabuku jer sam čuo da su dobre za kiselinu, ali nema vajde. Izgleda da mi je baš jako oštećen želudac lekovima. Nije do hrane definitivno.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

I povrce i jabuka sadrze gomilu celuloze, koja je prilicno nezgodna za varenje.
U svakom slucaju, uradite predlozeno pa se javite!
Borivoje
Novi član
Novi član

Post od Borivoje »

U pravu ste, ali nešto moram da jedem. Povrće mi pre antibiotika nije pravilo probleme, ono baš prija mom stomaku ... možda mu sad smeta jer je oštećen, ne znam.

U svakom slučaju, poslušaću savet i i konsultaciji sa gastroenterologom zakazati gastroskopiju (to je valjda to što ste napisali, mada ste je vi drugačije nazvali)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Da, to je to, samo se pored zeluca opservira i dvanaestopalacno crevo pa se zato tako zove.
Odgovori