Sve ucestaliji problem..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jande
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 2:23 pm

Sve ucestaliji problem..

Post od jande »

Postovanje,

Doktore, zamolio bih Vas da mi odgovorite na sledece pitanje.

Vec nekih par meseci unazad imam cuveni ''osecaj lupanja srca''. Znaci nemam aritmije, vec non stop osecam srce kako mi lupa, i to mi je vec postalo smor..

Otisao sam kod svog doktora i on mi je dao upute za pregled srca i stitne zlezde (kaze da stitna zlezda verovatno moze biti uzrok toga). Znaci, uradio sam analizu krvi, pregled stitne zlezde, i kompletan pregled srca i rezultati su svi dobri. Medjutim, ja i dalje imam taj osecaj lupanja srca.
U poslednje vreme imam i neku knedlu u grlu, stalno me smeta kada gutam (kada jedem hranu ili pijem nesto ne, samo ovako me smeta)

S' obzirom da su ovi rezultati sto sam uradio svi okej, sta Vi mislite, da li nesto drugo moze biti uzrok?

I da, stalno mi se stvara nesto u grlu sto me tera da gutam. Kao nesto pocne da se stvara i onda moram da progutam. Probao sam nekako da ne progutam kada to osetim, i onda pocnem da gubim dah.

To mi je sve postalo smor.. iako su rezultati u redu, mene i dalje smeta taj osecaj lupanja srca i ta knedla u grlu.

Sta Vi mislite, sta jos trebam pregledati, tj. sta moze biti uzrok toga ?

Unapred zahvalan na odgovoru,

jande
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Sve ucestaliji problem..

Post od dr ivica »

Somatizacija. Nervna baza. DNV... Potrebno je drugacije lecenje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
jande
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 04, 2010 2:23 pm

Post od jande »

Na koje lecenje mislite ?

Internista mi je rekao da je to sve verovatno samo u ''mojoj glavi'' ..... cak i dok mi je radio ultrazvuk srca ja sam bas tada osecao jako lupanje srca.. i kada sam mu rekao da sam bas u tom trenutku dok je pomerao onaj aparat to osecao, kaze da je sve u redu i da srce normalno funkcionise..

Pre 20-ak dana sam imao neki napad.. srce mi je MNOGO ubrzano pocelo da radi, umalo nisam izgubio svest i nisam mogao da disem. Medjutim, dok je hitna pomoc stigla meni se stanje stabilizovalo, odveli me u bolnicu i uradili EKG, ponovo vadili krv i rekli da je sve u redu.. Zar je moguce da sve to dolazi iz moje glave.. citam neke postove od ostalih forumasa ovde i ne mogu da verujem da sve to moze da se samo umisli..
Da li mozete malo da mi pojasnite na sta se svodi to ''drugacije lecenje'', sto se tice te knedle u grlu, primoranost na cesto gutanje i lupanje srca ?

Nadam se da nisam dosadan sa ovim pitanjima :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Obratite se psihologu i pronadjite razlog anksioznosti koju osecate!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ako je sve u redu fizicki (a izgleda da jeste) onda je u pitanju napad panike. Obratite se psihologu.
Odgovori