Suvoca grla, usta, pojacana zedj

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bubili1960
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 17, 2010 10:43 am

Suvoca grla, usta, pojacana zedj

Post od bubili1960 »

Postovani,
Veoma mi se dopada vas sajt, odnosno servis i sveobuhvatnost tema iz medicine. Ja bih vam postavila jedno pitanje u vezi mog zdr. stanja ali moram da budem malo opsirnija uz izvinjenje. Naime, zbog povisenog pritiska sam dobila od kardiologa da pijem lek PRILINDA , po 1/2 tablete svako jutro. Pritisak mi je normalizovan i dobro se osecam, s obzirom da sam u periodu klimaksa i imala sam nesnosne nalete vrucine, nervoze, glavobolje... Sada je to sve minimalno. U medjuvremenu sam presla na izbalansiran nacin ishrane, zitaricama, povrcem, muslijem... uz povecan unos vode... i na tom sam rezimu oko 30 dana. Napominjem da se odlicno osecam, smrsala sam 4 kg, smanjio mi se obim struka za 5 cm, a primecujem mnogo bolje raspolozenje, mnogo vise energije i sto je najvaznije ja ne zelim da prestanem sa takvim nacinom ishrane jer mi prija. Ali, ono zbog cega vam se obracam je sledece, recimo posle dorucka, musli i jogurt, osecam ucestalu zedj i suvocu grla da popijem u toku prepodneva oko 1.5 l vode, recimo do 14h dok sam na poslu. To je bas zedj koju ne mogu da istrpim. Nisam vadila krv niti radila druge analize, to nameravam ovih dana, s obzirom da sam imala i holesterol i trigliceride povisene. Interesuje me, da li je ta zedj , koja se javlja i u toku noci, povezana sa lekom, nacinom ishrane ili necim trecim.? S postovanjem
Odgovori