Zdravo svima.
Od kako znam za sebe imam problem sa suvim kasljanjem.
Uvek se javi cim malo zahladni,i onda ja tako malte ne celu zimu prekasljem.
Odem kod lekara,oni mi daju antibiotike,posle 7-10 dana prodje,ali ubrzo se opet vrati na staro.
Evo sad vec kaseljem nedelju dana,pokida se ziv,dali su mi "Ospamox DT" da pijem,mada nista mi ne pomaze,vec 2 dana pijem sirup "Herbiko" takodje nista ne pomaze...da ne spominjem "Strepsils" i slicno....
Lekari bukvalno su mi uvek rekli " Na plucima nemas nista,samo ti je grlo jako,jako crveno " .
Ima li ko bilo kakav savet kako da se lecim sad ( jer zbog neradnih dana ne mogu ici kod doktora do utorka...nase divno zdravstvo ) ...
I ima li ko savet kako da se zastitim prevetivno od ovog mog problema.
Inace cim osetim bol u grlu,trcim u apoteku i kupujem strepsils ili nesto slicno tome...
Suv kasalj
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Suv kasalj
Батали стрепсилс и остала г....!
Имао сам и много гори проблем са грлом. Пио сам топле чајеве, сисао Пантенол и бивало је све горе и горе док се не спусти на душник, па температура...
Ево ти предлога:
1. - испирање чајем од жалфије,
2. - испирање разблаженом ракијом пола-пола
3. - испирање сланом водом
4. - испирање раствором соде бикарбоне
5. - испирање активним кисеоником
6. - држање меда у устима док се сам не растопи и "побегне" у једњак
7. - прополис капи
Обавезно примени тачке 1., 6. и 7. а остале провери који ти највише прија.
Имао сам и много гори проблем са грлом. Пио сам топле чајеве, сисао Пантенол и бивало је све горе и горе док се не спусти на душник, па температура...
Ево ти предлога:
1. - испирање чајем од жалфије,
2. - испирање разблаженом ракијом пола-пола
3. - испирање сланом водом
4. - испирање раствором соде бикарбоне
5. - испирање активним кисеоником
6. - држање меда у устима док се сам не растопи и "побегне" у једњак
7. - прополис капи
Обавезно примени тачке 1., 6. и 7. а остале провери који ти највише прија.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Javite se alergologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja bih rekla da ti je to problem sa imunitetom i ništa ti verovatno neće pomoći od tih tabletica i ispiranja,pa čak ni antibiotik. Padoše mi dve mogućnosti napamet.Ili si dosta malokrvan(proveri krvnu sliku),pati nastupio veliki pad imuniteta, ili što dr. na forumu ptrdhodno reče: alergija. Znači,leči uzrok problema a ne gubi toliko vremena na uzaludnom lečenju grla.
Пошто је црвенило грла једини симптом, заједно са сувим кашљем и болом у грлу, тешко да је реч о слабом имунитету или алергији.
Најједноставније је да прво испроба оно што сам му предложио. За прве ефекте ће му бити потребно само пар дана, док ће за анализе код алерголога и подизање имунитета бити потребни месеци па чак и године.
Најједноставније је да прво испроба оно што сам му предложио. За прве ефекте ће му бити потребно само пар дана, док ће за анализе код алерголога и подизање имунитета бити потребни месеци па чак и године.