SUSE MI SE USTA I PANICIM A NE ZNAM ZASTO
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:38 pm
- Kontakt:
SUSE MI SE USTA I PANICIM A NE ZNAM ZASTO
Posto vidim da je forum neuropsihijatrije privremeno zatvoren, moram ovde da iznesem svoj problem. Juce sam bila u solarijumu i prilicno su mi goreli dlanovi posle toga. Unervozila sam se jer nisam izgorela a proticala mi je neka vrelina kroz dlanove. Posle i nisam obracala paznju na to do kasno uvece kad su odjednom pocela da mi se suse usta, da se osecam kao da cu se onesvestiti jer sam 4 sata non stop bila zedna i pila puno vode a usta su mi i dalje bila suva i pocela sam da panicim. Da napomenem i da trenutno pijem dovicin zbog ureaplazme i da imam strah od samoce a trenutno sam sama u stanu, i takodje prilicno se uspanicim cim mi nesto malo nije dobro, nebitno sta je u pitanju, makar i najbezazlenija glavobolja. Nisam mogla da zaspim do 6 ujutru, a prilicno mi se spavalo jos od pola 1. Meni to lici na hipohondriju ili napad panike, ne znam ni ja kako to da definisem. Da li moze neko da mi pomogne da se izborim sa ovom nervozom? 

zanimljivo u najmanju ruku...
cesti strahovi mogu da budu simptom nekakve(ih) fobije(a), odnosno straha od necega. logicno, strah izaziva skok adrenalina, a on vazokonstrikciju, skok krvnog pritiska, SUSENJE USTA, znojenje dlanova i sl. kao kada sretnes tipa koji ti se jako svidja.
s druge strane, moguce je i da imas neki hormonalni disbalans pri kom je nivo adrenalina povisen zbog nekog uzroka, sto se moze manifestovati napadima panike i straha i sve dalje.
post iznad takodje ima smisla.
naravno sve to moze da bude skup simptoma od vise nepovezanih boelsti pa se tu prica jos siri kao npr: dijabetes - zedj i suha usta + nezeljeno dejstvo lijeka - vrelina u dlanovima + strah i zabrinutost
to su neke mogucnosti, a za dalje bi se trebala obratiti svom ljekaru na pregled.
s obzirom da se radi o mladoj osobi, najbitnije je da znas da mladi ljudi ne oboljevaju tako lako, pa se ne moras brinuti oko svake sitnice. samo sebi tako stvaras napetost koja na kraju moze zaista da rezultuje pravom bolescu.
cesti strahovi mogu da budu simptom nekakve(ih) fobije(a), odnosno straha od necega. logicno, strah izaziva skok adrenalina, a on vazokonstrikciju, skok krvnog pritiska, SUSENJE USTA, znojenje dlanova i sl. kao kada sretnes tipa koji ti se jako svidja.
s druge strane, moguce je i da imas neki hormonalni disbalans pri kom je nivo adrenalina povisen zbog nekog uzroka, sto se moze manifestovati napadima panike i straha i sve dalje.
post iznad takodje ima smisla.
naravno sve to moze da bude skup simptoma od vise nepovezanih boelsti pa se tu prica jos siri kao npr: dijabetes - zedj i suha usta + nezeljeno dejstvo lijeka - vrelina u dlanovima + strah i zabrinutost
to su neke mogucnosti, a za dalje bi se trebala obratiti svom ljekaru na pregled.
s obzirom da se radi o mladoj osobi, najbitnije je da znas da mladi ljudi ne oboljevaju tako lako, pa se ne moras brinuti oko svake sitnice. samo sebi tako stvaras napetost koja na kraju moze zaista da rezultuje pravom bolescu.