Sundjerasti bubrezi ???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sobic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 5:39 pm

Sundjerasti bubrezi ???

Post od sobic »

Zdravo!

Sta se u medicini podrazumeva pod terminom 'sundjerasti bubrezi' ???

Imam problema sa kamenom u bubregu (mada trenutno nema kalkuloza - kaze ultrazvuk), obostarno su konture bubrega blago lobulirane, casice bubrega obostrano malo naglasene, uz nesto deblje zidove. Sve u svemu zakljucak izvestaja sa ultrazvucnog pregleda je bio: "varijetet fizioloskog nalaza ili sundjerasti bubrezi" i avet 2.5l tecnosti i hrana bez konzervanasa (zar to jos postoji?) i kontrolu za 4 meseca.

Da li su 'sundjerasti bubrezi' samo uzrok stvaranju kamena u bubregu ili i neceg goreg?

Pozdrav i hvala na odgovoru!
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Pre nego što dobiješ stručan odgovor, ono što ti ja mogu reći jeste da DA postoje proizvodi bez konzervanasa. Jeste da malo komplikuje kupovinu, no najlakše bi ti bilo da se prešaltaš na prodavnice zdrave hrane i konkretno im kažeš zbog čega si tamo. Uvek su voljni da preporuče nešto.
Već u običnim prodavnicama ide malo teže, jer prodavci su samo to - prodavci, ali ne poznaju robu koju prodaju, te ćeš sam morati da čitaš sadržaj svakog proizvoda. Nije strašno, posle nekog vremena pređe u naviku i više ni ne primećuješ da to uopšte i radiš.
Gore glavu i sačekaj stručni deo odgovora.
sobic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 5:39 pm

Post od sobic »

OK shvatam da danas skoro sve ima konzervanse,ali ako sam dobro shvatio treba izbegavati pastete, mesne nareske, virsle, gazirane sokove, pa cak i neke jogurte i u stvari sve sto ima mnogo onih Exxx dodataka.

Cini mi se da je najjeftinije hraniti se nezdravo, a ako u prodavnici gledas deklaraciju na kutiji i trazis koliko ima E(neki broj) dodatka gledaju te kao da si pao s Marsa.

Znate li za neki domaci sajt koji se bavi nutricionistikom i uopste da daje strucne savete te prirode?
Pozdrav!
Odgovori