sumnjiva dijagnoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
vesnalb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 10:06 am

sumnjiva dijagnoza

Post od vesnalb »

Poštovanje,imam problem koji sam iznela nekolicini doktora...Mogu da napipam nesto poput kuglice prečnika 2cm ispod rebara u gornjem delu trbuha,išla sam kod gastroenterologa )izmedju ostalog i zbog povećane glavobolje koju prati mucnina i povraćanje ) i njegova dijagnoza je bila da je ta kuglica od hrane što je po meni besmisleno jer povremeno stvara tupi bol i poslao me je kod neurologa zbog glavobolje i mučnine... Radila sam EHO abdomena i sve je u redu samo mi se u žuči viselo malo kamenčića. Krv i mokraća su u redu,sve je ostalo u redu,dobila sam uput za hirurga zbog te kuglice . Mene zanima da li je možda ta kuglica uzrok od tih kamenja u žuči da li se tako manifestuje kamenje u žuči i kako da reagujem dalje..???

U domu zdravlja su mi izgubili knjižicu :-? pa ne mogu odmah na dalje preglede a zaista želim da znam šta se samnom dešava jer bih moj suprug i ja hteli da imamo dete.. Da li mi Vi možete pojasniti ili bar približno reći mogućnosti zbog kojih ja napipavam tu "kuglicu" doktor opšte prakse mi je spomenuo želudačnu kilu.... Hvala Vam svima u napred za odgovor!!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: sumnjiva dijagnoza

Post od aa_aca »

Камење у жучи се обично манифестује проблемима са варењем масне хране, а потом и боловима - како камење расте. Нађи неки домаћи препарат за растварање тог камења.

Последица мичнина и повраћања је главобоља, а њихов узрок највероватније камење у жучи.

Оне куглице које је због њихове величине правилније звати кугле, могу да буду од желуца - грч.

Препоручио бих ти приватну варијанту код др Поповића. Он врши дијагностику и лечење разним методама. Такође намешта и желудац ако ти је подигнут. Детаље можеш да погледаш на мом сајту www. aca. rs под Линкови, Здравље, ЕПТА систем.
vesnalb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 10:06 am

Post od vesnalb »

Hvala Vam puno na odgovoru i savetima . Koliko sam razumela ta kugla kako Vi kažete i nije toliko opasna i da je to samo grčenje želudca usred dejstva kamena u žuči?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Грчење желуца може да буде због нервозе или због тога што је подигнут. Не верујем да може због жучне кесе.

Да ли је опасна или не, процени сама ако ти кажем да подигнут желудац може да притиска нервус вагус и да прави проблеме са дијафрагмом итд. Ремети се систем варења хране...

Треба то да решиш јер ће ти се у противном нешто још накалемити.
Odgovori