Pozdrav svima,
Ovo me muci vec nekih 3 sedmice, nisam bas ni siguran koliko dugo al tu negdje.
Pocelo je nekako naglo, bio sam vani dan prije onog snijega i nevremena. Osjetio sam kako me je probolo na desnoj strani pluca. Dosao kuci i pred spavanje citava desna strana me je pocela boliti. Samo sam se svalio i zaspao, reko mozda sam nahladio pluca pa ce proci dok prespavam.
Ali sutradan isto stanje, nisam se mogao kretati, duboko udisati izdisati i to odma bi me probolo, samo desna strana.
Prelezao sam taj dan i grijao pluca. I dan dva nakon se umirilo, ali i dalje ako bi izisao napolje i kretao se opet se bol javljala. Doduse ne toliko zestoka kao prvi dan. Reko da se ja ne zezam i odem doktoru. Slusala mi pluca, kaze nema nista. Posalje me da uslikam na one x-ray i prva slika kaze mi nesto mi sumnjiva desna strana pa da opet uslikam profilno desnu.
Ponovo uslikam i kaze sve je uredu, nesto mi bilo sumnjivo al sve je ok. Snimao sam i srce onom spravom sto naljepi pipke oko srca, ne znam kako se zove, i to je sve ok.
Krv, urin sve ok, nikakve upale nema. Posalje me kuci kaze to tebe misici bole, i dadne mi neke tablete protiv bolova.
Evo i danas mi simptomi nisu nestali. Kad duze vani provedem vremena setajuci, npr 15ak minuta, pocne me boliti desna strana.Ne citava strana,vec samo u dijelu iza prsne kosti.
Jos sam primjetio kad se nagnem, ono kao kad se vezu cipele, u donjoj desnoj strani osjetim kao nekavo grgljanje, nije bolno vec samo kao da se dodiruju dvije neravne povrsine. Ne znam kako opisati to drugacije. Isto osjetim kad se uspravim i progutam.
I jos jedan simptom mi se javlja kad duboko udahnem, pocne mi pucketati kod srca samo na desnoj strani. Ovo sam i doktorici rekao, kaze mi da se to prenosi zvuk.. od srca. Jest tacno pucketa s taktom srca, ali zar je to ok ?
Eto to je to uglavnom, neda mi mira.
Unaprijed hvala
Sum i bol u prsima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99