Suljevi ili nesto drugo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
unforgiven
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 1:32 pm

Suljevi ili nesto drugo?

Post od unforgiven »

Problem je sledeci:

Jedne noci probudio me neprijatan bol, vise nalik pecenju (osecaj kao da je upaljeno i da gori) u predelu anusa. Taj bol je trajao skoro ceo dan dok nisam resio da ga operem mlakom vodom, i tada se stisao.
Inace imam redovnu stolicu i tog dana kada me je peklo, dok sam vrsio nuzdu nisam osecao nikakvo pecenja, zapravo jedino u tom trenutku sam osetio prijatnost. Inace, dok vrsim nuzdu, sve je normalno, bez ikakvog naprezanja... stolica je uvek cista, bez krvi koje nema ni na toalet papiru. Iako se bol stisao, ume da se pojavi dok dok dugo sedim (dosta radim za kompjuterom) i tada sam prinudjen da ustanem, jer se plasim da se ponovo ne upali. Pre neki dan napipao sam prstom malo zadebljanje na sluzokozi anusa, precnika graska, ali ne i tako debelo. Boja je normalna, i kad diram ne boli me uopste. Kada se pipne imam osecaj kad da dodirujem zulj (ili kurje oko, kako ga vec zovu)... drugim recima jako mekano.
Inace, imam 20 godina.

U zabludi sam, ne znam da li to mogu biti suljevi ili nesto drugo, pa molim strucnjake ako mogu da mi pomognu bez odlaska lekaru.

Unapred zahvalan!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

sulj
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
BATE22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 11:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od BATE22 »

:) Preventiva je najbolji lek.
Ishrana je najvaznija za protiv pojavu pojavu suljeva,sve sto primetis da ti smeta izbaci iz upotrebe.Necu o tome pisati,prenecuti moja iskustva.
Deset godina koristim vlaznu hartiju protiv hemoroida koja se zove "HEMOROIDA" lek LJubljana, (nisam imao svih deset godina ni jedan problem,ama bas ni jedan, prosto da ne verujes)Ovako,,,,
:D redovna stolica svaki dan,na kraju duboko u anus sa vlaznoj hartiji"HEMOROIDA" obrises,
Ne putujes nigde bez vlaznoj hartiji"HEMOROIDA"
kAD TI BUDE BOLJE NE PREKIDAS UPOTREBU vlaznoj hartiji.
unforgiven
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 1:32 pm

Post od unforgiven »

Dr Ivica

Hvala na odgovoru.
Malo me zbunjuje kako tako mali sulj koji ne boli na dodir, moze praviti toliko problema. Isto tako mi se desava da dok duze hodam, zadnjica, u predelu anusa se jednostavno preznoji i upali. Jel to isto normalno za suljeve? Ovo mi se prvi put desilo kada sam izasao iz bolnice pre vise od 5 meseci (Imao sam perforaciju slepog creva).
Jos jedno pitanje: citam da svi spominju faktu mast, a mene zanima da li kada je uzmem, moram svaki dan da se mazem sa tom kremom cak i kada se sulj povuce?

BATE 22

Hvala na savetu, samo je pitanje da li ta hartija moze da se nadje kod nas.
BATE22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 11:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od BATE22 »

Uvoznik OGIMIL D.O.O Cara Dusana br.27 Trn Laktasi
Odgovori