Pozdrav svima, trebam pomoc vezano za moju majku.
Mama mi je operisala sarkom endometrijuma materice prosle godine nakin cega je imala unutrasnja i spoljna zracenja (do L4 prsljena). Nakon godinu dana od operacije (septembar mesec 2013.) pocele su komplikacije sa ishranom u vidu povracanja, dijareje i gadjenja na hranu. U novembru ove godine utvrdjeno joj je suzenje i ostro zakrivljenje na 25cm creva putem kolonoskopije i utvrdjeno je, takodje, da prepreka nije tumornog karaktera. Odveo sam je na CT abdomena i male karlice po nalogu onkologa na kome je utvrdjeno zakrivljenje i da nema progresije sarkoma od kog je operisana prosle godine.
Ona na zalost zbog svega navedenog jako slabo jede i mnogo je fizicki oslabila. Lekari odbijaju bilo kakvu vrstu hirurske intervencije jer mama to ne bi mogla da podnese i velik je rizik za sama creva jer su zracena.
Moje pitanje vama je da li znate bilo kakav nacin ishrane koji bi joj, koliko toliko povratio snagu i polako vratio zivot u normalu? Kad kazem ishrane mislim na namirnice kojih se treba pridrzavati i namirnice koje treba izbegavati.
Mnogo hvala!
Subokluzija creva
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA