subluksacija akromioklavikularnog zgloba

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
chetnick
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 7:57 pm

subluksacija akromioklavikularnog zgloba

Post od chetnick »

kada sam se peo na neki zid,pogresno sam postavio ruku,i rame je iskocilo na gore...tacnije kljucna kosta mi viri za o.5 - 1 cm.....rame je posle mesec dana operisano viksacionim iglama,ali je opet iskocilo...doktor mi kaze da tako ostavim ,i da nema nade da se vrati....mene zanima da li ja nesto mogu tu da uradim,i da li ima sanse da se to vrati vezbanjem,ili cime vec.... imam 15 godina i treniram plivanje,..... :wink: .......da li plivanje tu moze da pomogne....
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Vezbanjem nece moci da se vrati.
Akromioklavikularni zglob ima dosta ogranicenu ulogu i kod osoba sa normalnim (dakle ne sportskim vrhunskim) zahtevima skoro da je nebitan. Obicno se pacijenti vise zale na deformitet nego na poremecaj funkcije.
Ukoliko Vam sam deformitet smeta, dolazi u obzir ponovna operacija, ali se sada ne bi radila samo fiksacija zgloba, nego i rekonstrukcija nekih ligamenata koji se pripajaju na kljucnoj kosti i na lopatici.
chetnick
Novi član
Novi član

Post od chetnick »

deformitet u smislu da to ostane tako iskoceno,ili da se razvijanjem iskrivim u jednu stranu,ili deformisem na neki drugi nacin....a ta operacija da li bi bila ozbiljinija i koliko od mije prethodne...i da li bi ostale neke posledeice....u smsilu da ne boguda treniram,ida neam pikrete..... :oops:
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Nisam bio dovoljno precizan, izvinjavam se... Zaostali deformitet se odnosio samo na polozaj kljucne kosti. Ne bi bilo nikakvog dodatnog deformisanja ramena ili bilo kog dela tela.
Nova operacija bi morala da bude ozbiljnija od prethodne jer bi ukljucivala i rekonstrukciju ligamenata.
Ne bi trebalo da zaostanu bilo kakva funkcionalna ogranicenja.
chetnick
Novi član
Novi član

Post od chetnick »

a posle te operacije da li bi sve bilo kao pre,da li bi bilo neke razlike u odnosu na drugo rame....i koliko bi to sve otprilike trajalo,operacija,postoperativni tok,oporavak,i sve sto ide uz to do ponovnog koriscenja ruke....da li ce mi opet nesto stavljati u ruku,ili ce to biti samo spajanje ligamnata....izvinite sto zapitkujem,ali na mene dosta utice ova cvoruga na ramenu,zato sto se vidi...i da li ce se to videti ako ostavim ovako,pa vezbam,i to kad prekriju misici,koliko ce to biti neprimetnije....da li ima neke veze ovo vreme dok ja to ne operisem,da li ce se nesto pogorsati,ako ja sacekam malo sa tom operacijom,msm na odvijanje te operacije kasnije....
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Operacija se i radi da bi se uklonmio deformitet. Dakle, posle operacije ne bi trebalo da ga bude.
Trajanje postoperativnog oporavka je vrlo individualna stvar i mnogo zavisi od samog pavccijenta, njegovih zivotnih zahteva i motivisanosti za fizikalnu terapiju. Nemoguce je kodf odredjengo pacijenta unapred proceniti koluiko ce oporavak trajati.
Od planirane vrste opracije zavisi da li ce se nesto dodatno stavljati u kosti ili misic, ili ne.
chetnick
Novi član
Novi član

Post od chetnick »

uredu,hvala za sve,a ja ako mi zatreba jos neki savet ja cu se opet ja viti ovde na sajt....u svakom slucaju pisem vam kad se sve zaavrsi,i kako se zavrsilo
Odgovori