subfebrilnost
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 7:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
subfebrilnost
vise odmesec dana sam subfebrilna 37.2 preko dana a uvece 37.6.Radjene standardne lab analize i sve je u granicama normale.Nemam drugih simtoma sem umora i pospanosti.Da li je potrebno jos nesto uraditi i izkontrolisati ili ne? 

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Pozdrav,ja sam od subfebrilnosti patila 1998 pa naredne dve ipo godine.Sve što postoji od analiza je uradjeno,a jedino što je pronadjeno je bio malo povećan titar koxaki virusa (ne alarmantno).Potom su mi pripisali dijagnozu:Sindrom hroničnog umora.I to je tako trajalo,trajalo,trajalo...Ja kunjala,kunjala , nisam bila ama ni za šta (naravno imala sam svu podršku mog sadašnjeg supruga -jer trebalo je to samo gledati).Jedan dan je došao i rekao da me vodi na Zlatibor na 5 dana,mislila sam da ću crći koliko mi je teško bilo ,naterao me je pa skoro da sam plačući otišla.Terao me po malo da šetam ,dosta svežeg vazduha itd.Vratili smo se jeste mi bilo maaaalo bolje ,i simptomi su polako prestajali (pa nekih pola godine posle toga sam počela da se vraćam u normalu.)
Ali kod mene je to subfebrilno stanje baš dugo trajalo.
Ako ikakve sličnosti iz ovoga možete izvući onda samo napred ,biće bolje.
To je samo pod uslovom da su Vam sve analize uradjene.Ama da je sve ispitano na šta bi temperatura mogla da ukazuje .Do tad ništa ne preduzimajte alternativno.
P.S.
Kod mene su SVE analize odradjene od obične krvne slike do testa na AIDS.
T
Ali kod mene je to subfebrilno stanje baš dugo trajalo.
Ako ikakve sličnosti iz ovoga možete izvući onda samo napred ,biće bolje.

To je samo pod uslovom da su Vam sve analize uradjene.Ama da je sve ispitano na šta bi temperatura mogla da ukazuje .Do tad ništa ne preduzimajte alternativno.
P.S.
Kod mene su SVE analize odradjene od obične krvne slike do testa na AIDS.

T
Teško je odgovoriti šta bi mogao biti razlog vaše subfebrilnosti, umora i pospanosti, kao i šta biste sve od pretraga mogli još da uradite. Ono što ja mogu da vam savetujem to je da tražite uput za Institut za tropske i infektivne bolesti, tamo postoji odeljenje za nejasna febrilna stanja, a pošto je ovo institut sa jednom od najboljih trijaža u gradu, verujem da će oni znati da vam pomognu.
Sindrom hroničnog umora je dijagnoza koja se može postaviti tek ako stanje traje duže od 6 meseci i tek nakon što se isključe sve ostale moguće dijagnoze, a njih je, kao što kaže dr Ivica, zaista mnogo.
Sve najbolje!
Sindrom hroničnog umora je dijagnoza koja se može postaviti tek ako stanje traje duže od 6 meseci i tek nakon što se isključe sve ostale moguće dijagnoze, a njih je, kao što kaže dr Ivica, zaista mnogo.
Sve najbolje!
-
- Novi član
subfebrilnost
puno se zahvaljujem svima na savetima u vezi mog problema.Zaista je mnogo lakse kada nisi sam...hvala na podrsci.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Trazite i misljenje stomatologa na fokus.
Imala sam bar par desetina pacijenata u zivotu koji su imali lagano povisenu temperaturu dentogenog porekla; sumnjivi su leceni zubi, neiznikli (umnjaci/ocnjaci), ma kakve kostane promene, razlicita oboljenja desni/mekih tkiva, itd., cak je moguce ponesto prvo i videti na sluznici usne duplje. Laboratorijske pretrage ne moraju dati Bog zna sta, eventualno promene lekocitarne formule, nista znacajno.
Ako ovu opciju dosad niste razmatrali, krenite od specijaliste bolesti usta; ako su iskusniji i sa vise staza, imaju i vrlo solidno internisticko znanje, pa ce vas dalje voditi, ukljucivsi i neophodnu prethodnu solidnu antibiotsku zastitu.
Sve najbolje, od srca.
Imala sam bar par desetina pacijenata u zivotu koji su imali lagano povisenu temperaturu dentogenog porekla; sumnjivi su leceni zubi, neiznikli (umnjaci/ocnjaci), ma kakve kostane promene, razlicita oboljenja desni/mekih tkiva, itd., cak je moguce ponesto prvo i videti na sluznici usne duplje. Laboratorijske pretrage ne moraju dati Bog zna sta, eventualno promene lekocitarne formule, nista znacajno.
Ako ovu opciju dosad niste razmatrali, krenite od specijaliste bolesti usta; ako su iskusniji i sa vise staza, imaju i vrlo solidno internisticko znanje, pa ce vas dalje voditi, ukljucivsi i neophodnu prethodnu solidnu antibiotsku zastitu.
Sve najbolje, od srca.
- minjab
- Stalni član
Ja sam posle lekara opšte prakse ,prvo otišla na Institut za tropske i.....bolesti i tamo su mi sve ,ali baš sve analize odradili i odatle su me slali dalje po njihovom mišljenju gde sam trebala da se obratim.
Mene je vodio dr.Pelemiš koji je extra stručnjak.Vodio me kao što sam rekla više od dve godine i tek je tad sumnjano na sindrom hroničnog umora,ali do tad je sve drugo otpisano.
Pozdrav i srećno.
Mene je vodio dr.Pelemiš koji je extra stručnjak.Vodio me kao što sam rekla više od dve godine i tek je tad sumnjano na sindrom hroničnog umora,ali do tad je sve drugo otpisano.
Pozdrav i srećno.

-
- Novi član
subfebrilnost
Poslusacu vase savete i otici na institut za infekt. i tropske bolesti. zadnji nalaz leukocitarne formule pokazuje da su mi limfociti 40.2 a granica je 40. Zna li neko da li je to nesto zabrinjavajuce
temperatura nespada,a ja pokusavam da nemislim..da li se na institutu rade testovi na viruse?

- minjab
- Stalni član
Meni su sve analize odradjene na infektivnoj od običnih analiza krvi do testova za hepatitis, aids, boreliju,neki Paul.....test i da ne nabrajam ali znam da sam podebelu dokumentaciju skupila odatle .To je posebno odelenje za subfebrilna stanja.
Bitno je samo da vi steknete poverenje u lekara tj.da se posveti vama (naravno ne očekujte tretman ko kod privatnika ,mada po meni se ne razlikuje mnogo-na žalost )
Znači saradnja sa lekarom,mene su čak pitali da li hoću da ostanem u bolnici par dana na ispitivanju ili da dolazim svako jutro ,obzirom da sam u kraju ''nije mi bilo teško'' svako jutro ,samo da me ne zadrže
Pa srećno i samo strpljivo.
Bitno je samo da vi steknete poverenje u lekara tj.da se posveti vama (naravno ne očekujte tretman ko kod privatnika ,mada po meni se ne razlikuje mnogo-na žalost )
Znači saradnja sa lekarom,mene su čak pitali da li hoću da ostanem u bolnici par dana na ispitivanju ili da dolazim svako jutro ,obzirom da sam u kraju ''nije mi bilo teško'' svako jutro ,samo da me ne zadrže

Pa srećno i samo strpljivo.