Dobar dan,
Pronasao sam ovu sliku za masazu stopala
http://pijatkeluargasehat.files.wordpre ... chart1.gif
ali ne umem da prevedem sledece termine.
Moze li mi neko pomoci?
Hvala
Pineal
Hypothalamus
Pituitary
Thyroid Helper
Thoracic Spine
Solar Plexus
Duodenum
Ileocecal Valve
Ascending Colon
Hepatic Flexure
Transverse Colon
Splenic Flexure
Descending Colon
Sigmoid Colon
Sacral Spine
Coccyx
Sciatic Nerve
Mid-Back
Fallopian Tube
Vas Deferens
Seminal Vesicle
Thymus
Chronic Area-Reproductive
Strucni termini sa Engleskog na Srpski
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Postovani Dr Ivice
Da li to znaci da kada pacijent dodje kod Vas u oradinaciju moze ocekivati sledecu dijagnozu:
"Ja znam od cega ste bolesni ali necu da vam kazem, posto je vasa bolest za mene potpuni nonsensom
i ja NAMERNO necu da vam kazem od cega ste bolesni!!!
Ostali koji znaju od cega ste boelsni, ako zele, neka iznesu svoj stav."
Ne bih zeleo da vise vodim polemiku o ovome vec bih jos jednom lepo zamolio ako neko moze da mi
prevede ove medicinske termine na srpski bio bih veoma zahvalan.
Da li to znaci da kada pacijent dodje kod Vas u oradinaciju moze ocekivati sledecu dijagnozu:
"Ja znam od cega ste bolesni ali necu da vam kazem, posto je vasa bolest za mene potpuni nonsensom
i ja NAMERNO necu da vam kazem od cega ste bolesni!!!
Ostali koji znaju od cega ste boelsni, ako zele, neka iznesu svoj stav."
Ne bih zeleo da vise vodim polemiku o ovome vec bih jos jednom lepo zamolio ako neko moze da mi
prevede ove medicinske termine na srpski bio bih veoma zahvalan.
Pa cak i da vam neko prevede, nece vam znaciti puno, jer morate poznavati anatomiju da biste shvatili koje su strukture u pitanju... Nisu tu pobrojani samo neki organi, vec i delovi organa! Drugi problem je sto dobar deo pobrojanih struktura nema prevod na srpski (bar ja nikad nisam cuo kako se, recimo, hipotalamus kaze na sprskom)... I da, kao strasni pobornik klasicne medicine, moram da kazem i to da gubite vreme s tim stvarima!
Pozz

Pozz
Mi Srbi izgleda imamo neku genetsku gresku kada nekome treba nesto da se pomogne za dzabe!?!
Tada su svi teoreticari, za sada su se javila dvojca. Jedan koji zna, a nece i drugi koji mozda zna
ali toplo savetuje da to sto ja trazim meni u sustini i ne treba...
Posto moja molba da se jave samo oni koji su voljni da daju odgovor na moje pitanje nije urodio plodom,
ja dizem ruke i prepustam ovu temu teoreticarima da zadovoljavaju svoj ego.
Tada su svi teoreticari, za sada su se javila dvojca. Jedan koji zna, a nece i drugi koji mozda zna
ali toplo savetuje da to sto ja trazim meni u sustini i ne treba...
Posto moja molba da se jave samo oni koji su voljni da daju odgovor na moje pitanje nije urodio plodom,
ja dizem ruke i prepustam ovu temu teoreticarima da zadovoljavaju svoj ego.