Streptokokna angina
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Streptokokna angina
Imala sa pre 15ak dana strepotokoknu anginu,ispila panklav,sad mi je grlo samo crveno,ali me ne boli i nema cepova.Danas sam uzela rezultate brisa koji pokazuju da i posle terapije imam prisutan beta hemoliticki streptokok grupe a.Medjutim ono sto me plasi su limfni cvorovi koji se nisu povukli(bocno na vratu sa obe strane po jedan veci i desno malo napred dva mala) i ne bole!To je od grla,zar ne?
Cisto informativno...kakav si utisak htela da ostavis takvim naslovom???
Jel takav stav imas i kad odes kod lekara....kao udjes u ordinaciju i dr te pita sta ti je, a ti mu se obratis sa: "Doktoreeeeeee panikaaaaaaaa!!!" ???
Mislim naslov ti je u stilu UPRAVO SAM DOZIVELA SAOBRACAJKU I DOK ME POVREDJENU VOZE U KOLIMA HITNE POMOCI JA OTVARAM LAPTOP I U JAKOM BOLU KUCAM OVU PORUKU.
Malo smanji dozivljaj , a sto se tice tvog posta koji je uzgred u odnosu na naslov dosta umirujuc, limfni cvorovi su itekako vezani uz infekciju koju si imala ili je jos imas kako kontrolni bris pokazuje i trebalo bi da se lecis prema antibiogramu jer je to i najpravilnije lecenje bakterija.
Najbolje idi sa tim rezultatom kod dr koji ti je prepisao terapiju, nek ti pogleda te cvorove i ne brini suvise zbog njih jer su oni deo odbrambenog mehanizma i mogu odreagovati i na npr. farbanje kose, rascesanu krastu na glavi, kvaran zub ili kao i tvom slucaju na infekciju grla ...itd.
Jel takav stav imas i kad odes kod lekara....kao udjes u ordinaciju i dr te pita sta ti je, a ti mu se obratis sa: "Doktoreeeeeee panikaaaaaaaa!!!" ???
Mislim naslov ti je u stilu UPRAVO SAM DOZIVELA SAOBRACAJKU I DOK ME POVREDJENU VOZE U KOLIMA HITNE POMOCI JA OTVARAM LAPTOP I U JAKOM BOLU KUCAM OVU PORUKU.
Malo smanji dozivljaj , a sto se tice tvog posta koji je uzgred u odnosu na naslov dosta umirujuc, limfni cvorovi su itekako vezani uz infekciju koju si imala ili je jos imas kako kontrolni bris pokazuje i trebalo bi da se lecis prema antibiogramu jer je to i najpravilnije lecenje bakterija.
Najbolje idi sa tim rezultatom kod dr koji ti je prepisao terapiju, nek ti pogleda te cvorove i ne brini suvise zbog njih jer su oni deo odbrambenog mehanizma i mogu odreagovati i na npr. farbanje kose, rascesanu krastu na glavi, kvaran zub ili kao i tvom slucaju na infekciju grla ...itd.
odgovor
Pa dobro nemoj da se ljuti na mene....
Svakom je svoja muka najveca,zar ne?BTW studiram medicinu i znam da mogu da oteknu i od najbanalnije stvari,ali i da budu simptom najozbiljnijih bolesti.A ja uvek prvo pomislim na najgore.P.S. U kolima hitne pomoci nije dozvoljena upotreba lap-topa
HVALA STO SI ME UTESIO!!!