streptokoke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
jox444
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 9:40 pm

streptokoke

Post od jox444 »

pre mesec dana sam dobio temperaturu...doktorka mi je dala cliacil da pijem bez ikakve analize,na moje insistiranje izvadjen mi je bris grla na kojem je utvrdjeno da imam streptokoku 80%....tokom narednih mesec dana stalno sam lecio tu upalu al ona se stalno vracala....doktorka mi je davala redom panklav ,zatim eritromicin....nakon sto sam primio 10 inekcija jugocilina upala je prosla.....il sam ja bar tako mislio.....sad mi se ta upala opet vratija ...streptokoke beta-hemolitikus a..............zanima me da li je moguce da mi to devojka sve vreme prenosi,iako ona nema neke narocite simptome???
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Greska je jedino, sto je trebalo zapoceti odmah sa parenteralnom penicilinskom terapijom, sto se na kraju i potvrdilo /nakon Jugocilina/.
Da, moguce je da vam devojka to vraca a da ona nema simptome/manja virulencija, jaci imuni sistem.../, sto ne znaci da ih nece imati, onda opet malo vi njoj dodate i tako u krug...
Pa neka uradi i ona bris grla.
jox444
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 9:40 pm

Post od jox444 »

e hvala....ma menjam doktorku 100%
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nema na cemu! I drugi put!
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Rada Q »

Jako sam zabrinuta. Postavljam pitanje za oca.
Vec pola meseca ima kako je od jednom poceo da se gusi i imao je jake bolove u grlu. Pored toga ima i vrtoglavice. Ranije nikada nije imao problema sto se tice grla.

Bio je kod lekara i isprimao 5 penicilina, 7 jugocilina i urbazona. Medjutim to mu nista nije pomoglo. Vadio je bris iz grla i doktor mu je rekao da ima streptokoke. Medjutim doktoru je sumljivo da mu penicilin nije pomogao uopste i dao mu je da ponovo vadi sutra bris. On vec dugo ceka i jako mu je lose, pa bi ipak da ide na pregled u Bg. ipak je to pouzdanije.

Da li znate da li je moguce da ode na pregled na VMA, da li se to zakazuje?
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Rada Q »

Zaboravila sam jos da kazem, da ima jake bolove i u ledjima, plucima, vratu.

Da li je moguce uraditi analize sto pre, da ne ceka rezultate brisa po 5 dana?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

1. Od jednjaka, preko farinksa, infarkta...do plućne tromboembolije...Ipak je ovde potrebna ozbiljnija dijagnostika. :evil:
2. Može na VMA da se pregleda i to kod više specijalista u istom danu, uz zakazivanje i plaćanje.
3. Ne može brže, jer se svaka kultura zasejava na hranljive podloge i potrebno je minimum 72h za rezultat. Inače, ako su vam uzimali bris a nije pravljena pauza 3 dana od poslednje doze antibiotika - biće lažno sterilna tj "džaba su krečili" :wink:
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori