strah

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Ja imam lorazepam i koristim ga samo u slucajevima velikog napada panike.Inace ovde su mi dali male sitne tablete,jedna se stavi ispod jezika i deluje u roku od 2 minute.Inace imaju i normalne da se piju ali one sporije deluju.Moje su 0,5mg i ne idem nigde bez njih.Posle uzimanja ne spava mi se nego me jako,jako opusti i sva napetost prode,gusenje,plalc itd.
Ne znam da li ti je doktor prepisao da pijes svaki dan.....ili ti je neko drugi dao......
Ako si ih dobila nemoj ih piti na svoju ruku nego se posavetuj sa lekarom.Nije svaki lek za svakoga.....
Srecno
balsa53
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2012 10:06 am

Re: strah

Post od balsa53 »

Prolazim kroz veoma tesku fazu mog zivota (umro nam je clan porodice,sa djevojkom sam raskinuo a ona je nasla drugog), fakultetska godina se blizi a ja se bojim da od stresa kojem sam izlozen,nesanice i depresije necu moci da ucim (dosta dobar sam student,sve u roku sam dao) pa me interesuje koje sredstvo za smirenje da koristim? Volio bih neko koje ce me dovoljno smiriti i emocionalno iskljuciti a da ne izaziva preko dana preveliku pospanost.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ne brini balsa--sto vise brines sve vise te to pogadja---lako je ovo reci al hajde ucini--
U slicnoj sam situaciji bio-problem u vezi,brat mi umro od karcinoma-na poslu nesporazumi---nisam mogao bez neuropsihijatra--srecom sada je bolje al vec 3 godine pijem lekove-
najdelotvornije je --promeniti sredinu-okruzenje ako za to ima uslova,,nesto novo ..npr posao ili drustvo--nekog prijatelja u koga imas beskrajno poverenje-pokusaj nesto a lekove ne izbegavaj--samo se naoruzaj strpljenjem
SRECNO
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Ako imate DOBROG neuropsihijatra, i odlazite REDOVNO na ZAKAZANE kontrole,te pijete redovno doze lekova koje vam je ON preporucio (ne na svoju ruku),verujem da necete biti zavisni od tih lekova,nego da ce vam biti lakse.Zavisi koliko cete piti lekove za smirenje,i koju dozu ce vam preporuciti neuropsihijatar.Znam da je u ovom zdravstvenom problemu potrebno VREME, strpljenje,prijatno okruzenje-ukoliko ga mozete naci-a zivotne probleme na zalost ne mozemo niti mimoici,niti predvideti.
Svako od nas je posebna individua,i svako od nas drugacije podnosi Stresne situacije.Smatram da NIJE sramota ici kod neuropsihijatra,i da osoba treba da se suoci sama sa sobom,pa da se opredeli za neke od opcija:
-kako ce i na koji nacin resavati svoje teske Psihicke traume,ili probleme.
-Hoce li joj trebati lekovi,i strucne lekarska pomoc
-ili ce svoju Problem situaciju resiti na neki Drugi nacin.
Bitno je da VI LICNO IMATE pozitivan stav o sebi,i da POZITIVNO gledate na ZIVOT-bez obzira sto nije "idealan,niti ce biti takav-"Da budete Optimista prema sebi,i spremni da se Optimisticno uhvatite u Zivotni kostac sa razno raznim situacijama,i da cete se TRUDITI DA VECINOM izaci KAO pobednik..-psiha je CUDO,zar ne??-Budite PONOSNI na sebe, i NA svoj Optimisticni nacin zivljenja. VERUJTE U SEBE!!Budite sami sebi "najbolji drug",tako sto cete sami sebe podrzavati,hrabriti..ZNAM DA TO NIJE lako..Nije tesko Probati..SVE NAJBOLJE.
Odgovori