strah,panika,pucanje pod pritskom..ne znam ni sam vise..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dobitnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 18, 2013 11:10 pm

strah,panika,pucanje pod pritskom..ne znam ni sam vise..

Post od dobitnik »

pozdrav,
imam 21 godinu.Prije 10 godina sam imao prve probleme sa vrtoglavicom,ona se javljala nakon toga konstantno,jednom mjesecno obavezno,nekad je bila toliko jaka da nisam mogao da ustanem i odem kod doktora ali kada bih konacno ustao nikad se ne bih onesvestio ali vrtoglavica nije prestajala...radio sam milion analiza i pretraga ali nikad nisu nasli da nesto nije u redu.jedan period sam isao i kod psihologa tad sam imao nekih 12 godina ali i ona je rekla da je sve u redu.vrtoglavice su se nastavile i nakon toga i jos par puta sam bio kod doktora ali kao i uvijek rekli su da je sve u redu.od 18-te godine ta vrtoglavica je pocela polako da nestaje ali uvijek bih pri voznji auta imao taj isti problem,medjutim sad sa 21-nom godinom kao da se sve to vraca,imam problem i da odem do grada zbog vroglavice,danas kad sam bio kod doktora srce mi je lupalo kao ludo poceo sam da se znojim uz blagu vrtogalvicu kao da imam neki napad kad sam dosao kuci se to malo smirilo ali i dalje osecam nelagodnost i kao da ce svaki sekund da mi se zavrti.mozete li mi pomoci???
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: strah,panika,pucanje pod pritskom..ne znam ni sam vise..

Post od Jelisej »

Moze biti mnogo stvari- nizak kortizol, previsok ili prenizak nivo hormona stitne zlezde, nedostatak gvozdja, vitamina b ili drugih vitamina ili minerala, nedostatak kiseonika u mozgu i jos mnogo-
medjutim imam osecaj da ti imas ili napade panike iz nekih razloga ili neki od oblika anksioznosti.
Interesantno je da se uvek desavalo u autu? Mozda si imao nko traumaticno iskustvo u autu ili si se ubedio iz nekih razloga da je auto vrlo opasan... npr ja sam kao mali gledao neki film gde auto pada s visokog i na sredini srusenog mosta, beznadje i strah ljudi u autu je dobro prikazano i meni se to urezalo u glavu, pa sam posle godinama imao uzasan osecaj kad prelazimo preko mosta.
dobitnik
Novi član
Novi član

Post od dobitnik »

izvinjavam se,nije samo u automobolu nego u automobilu kao da dodje do izrazaja,desavalo mi se i dok lezim a cesto mi se desava ujutro kad se budim da dodje do vroglavice kao da krv zaustavim
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@dobitnik,
vi zaista opisujete simptomatologiju panicnih napada...ALI, krajnje, krajnje je neuobicajeno da se oni jave pre, otprilike dvadesete godine zivota, u detinjstvu! to bi moglo da se desi, ako ste tokom odrastanja imali izuzetno velike traume. mesto javljanja napada, i sam sadrzaj nisu previse bitni za samu sustinu problema (iako vam se cini da jesu), jer oni simobolizuju neki drugi strah sa kojim ne mozete da se suocite pa je onda energija preusmerena na strah od kola, itd.
moje misljenje je da treba iskljuciti 1) neurolosku prirodu vrtoglavice, kod dobrog neurologa, pa potom i spec. ORL ako neuroloski pregled bude u redu, ako i to bude u redu, pregled oftalmologa sa pregledom ocnog dna. 2)endokrinolosku prirodu - profil glikemije, horomoni stitaste zlezde. 3)gvozdje
tek ako su svi ovi pregledi u redu, moze se reci da je u pitanju panicni poremecaj, i tada bi trebalo da se obratite psihoanalirckom terapeutu.
dobitnik
Novi član
Novi član

Post od dobitnik »

mozete li mi reci posto imam atroficne krajnike(koje treba da operisem za 15-tak dana) da li moze na neki nacin to bii povezano? a inace slicni simpomi mi se javljaju i kad treba da idem kod doktora ili neku obavezu kad imam...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne, krajnici nemaju veze.
sve ide u prilog anksioznosti, ali, ponavljam - vrlo je retko javljanje anksioznosti u 11. godini - ponovite sve somatske preglede, pa onda kod psihijatra.
dobitnik
Novi član
Novi član

Post od dobitnik »

uradio sam analizu krvi i urina i sve je odlicno,takodje su mi prije nekoliko godina nekoliko puta radili ultrazvuk i jedino sto imam je presavijena zucna kesa.takodje kad sam poceo da se zalim na ove probleme prije 10-tak godina ili malo manje radili su mi neki test povezu ti neke zice na glavu i ima neko svijelo sto jako bljeska i to je bilo u redu i odpusten sam iz bolnice kao zdrav.ali to se stalno ponavlja ali napadi vroglavice nisu toliko jaki kao sto su bili na pocetku,evo poslednjih dana opet imam takve napade i evo sam opet uradio ove analize i tako vrtim se u krug.... :cry:
Odgovori