Strah koji ne mogu tacno da definisem od cega je!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Wawy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 1:44 am

Strah koji ne mogu tacno da definisem od cega je!

Post od Wawy »

E pa ovako,ja povremeno imam veliki problem... :( Uglavnom nocu,iz nepoznatih razloga ne smem da spavam,ne smem da zatvorim oci,stalno umisljam da cujem neke korake,da me neko posmatra...kad sam bila mala to se jako cesto desavalo,vristala sam nocu,nije smelo da bude ugaseno svetlo,uglavnom je neko morao da bude tu dok ja ne zaspim.
To se vremenom desavalo sve redje,medjutim i dalje se desava!!!jednom u 2 meseca,nekad cesce...
Sto je najgore ja ne znam cega se tacno plasim.
Nekad se bojim da ce me neko napasti,silovati,ubiti,povrediti na neki najgori nacin... :-? kad cujem nesto neuobicajeno tad me uhvati taj "napad",umisljam sve i svasta,scenario nekog najgoreg horor filma,pocinjem da se tresem,ne smem da se okrenem,da pogledam sa strane,ostanem nekako ukocena a u sebi se tresem...onda cujem i korake...bukvalno sama istripujem da STVARNO IMA NEKOGA :( mnogo je los osecaj i milion puta se zavrsi plakanjem jer sam svesna da nema nikoga,a ipak ne mogu da prestanem...
U isto vreme dok traje taj "napad" imam strah da ce me neko uplasiti,ne mora to da bude neko nepoznat,moze na primer drugarica... nebitno ko,plasim se da ce neko hteti da se nasali sa mnom a ja bi to jako tesko podnela. Kad bih pored onog straha da ce me neko napasti,zaista videla nekoga,definitivno bih umrla... ja to ne mogu da objasnim ali strasno mi je!
Valjda jedan strah povlaci drugi,kontam da moja psiha zeli da me osobodi tog straha od ubistva,napada itd,pa pomisljam da neko samo hoce da se nasali sa mnom...ne znam.... :o :o :o
treci koji se isto tad pojavljuje je da je sve to nesto nadprirodno :evil: :evil: :evil: ZNACI JA SAM POLUDELA!!! :cry: :cry: :cry: Da su duhovi,demoni,ne znam ni ja sta...ali u mojoj glavi je haos!
ima tu jos strahova ali da ne objasnjavam i to sad...ova tri su najbitnija... Sve to prodje,uglavnom kad docekam da svane,ili nekad iz cista mira samo odjednom legnem i zaspim,kao da nista nije bilo,kao da pre toga nisam satima plakala...nekad mi taj strah ili ti strahovi ne traju dugo - par minuta,a nekad ceeeeelu noc... :cry:
STA GOD DA JE,JA TO NE MOGU DA DEFINISEM I NE MOGU DA SE OTARASIM TOG STRAH... Ako neko moze da mi objasni sta mi se desava ili ima neko resenje za mene,bila bih presrecna! :D
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Strah koji ne mogu tacno da definisem od cega je!

Post od angelika »

Naravno da ima resenje, za tvoje napade panike..ankcioznosti...vrlo je rasiren psiho-somatski poremecaj, i leci se. Potrazi pomoc psihologa uz kog ces otkriti simptom, razlog tvojih napada panike, verovatno neki neprijatan dogadjaj koga se mozda ne secas i koji te povremeno "proganja" i ponovo i ponovo..prezivljavas! Iz tog razloga imas i napade lupanja srca....Uvek jedno s drugim ide u "paketu". Nema potrebe da trpis i da se plasis da ces da se opet i opet od nekoga ili necega uplasis. :) Nije dobro trpeti te napade jer ocito da ne prolaze, sami od sebe. Uz podrsku psihologa pronaci ces uzrok svojih simptoma uz terapiju suocit se snjim i pobediti ga,prebroditi ga. Pozdrav i srecno!
darktwen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 11, 2011 9:47 pm

Post od darktwen »

DAJ MOLIM TE I VI DOKTORI! Znaci dosta je!

Kome god se desavaju magicne stvari on je LUD i treba mu psiholog -.- ma daj molim te!
A kad se desi nesto NATPRIRODNO doktori/nauka ne ume to da objasni.

Tvoj problem ocito nije "normalan" neko ili nesto te proganja (ZNAM JER SAM VESTICA (VIKANAC/VESTICA/PAGAN) uzmi stavi SO u coskove svoje sobe!Znaci u svaki cosak i zamisljaj KRUG oko svoga kreveta (kao zastitni magicni) vredi i pomoce videces!Ali to je privremeno resenje.... moras prvo da otkrijes sta je uzrok... jesi li pokusavala amaterski da se bavis nekim cinima ili prizivala duhove mozda...?
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

darktwen napisao:DAJ MOLIM TE I VI DOKTORI! Znaci dosta je!

Kome god se desavaju magicne stvari on je LUD i treba mu psiholog -.- ma daj molim te!
A kad se desi nesto NATPRIRODNO doktori/nauka ne ume to da objasni.

Tvoj problem ocito nije "normalan" neko ili nesto te proganja (ZNAM JER SAM VESTICA (VIKANAC/VESTICA/PAGAN) uzmi stavi SO u coskove svoje sobe!Znaci u svaki cosak i zamisljaj KRUG oko svoga kreveta (kao zastitni magicni) vredi i pomoce videces!Ali to je privremeno resenje.... moras prvo da otkrijes sta je uzrok... jesi li pokusavala amaterski da se bavis nekim cinima ili prizivala duhove mozda...?

Mislim da je tebi stvarno potrebna pomoć psihijatra. Mnogo više nego ovoj devojci koja ima napade straha. Slažem se sa svim što je angelika napisala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Zaista nema smisla da svoje duhovne ili kakve god sesije delite sa ljudima. Svoj svet zadrzite za sebe. Niste strucno lice!

Strahovi su sastavni deo zivota, sve sto ste nabrojali, ali ako pochnu da vam utichu na zivot u smislu da n emozete da funkcioniste kako treba onda morate da potrazite pomoc strucnog lica.

I uz sve to da naravno radite na sebi i da dizete svoje samopouzdanje i sigurnost!

Poprichajte sa psihologom o svemu shto vas muchi i nemojte imati predrasude kakve vecina sveta danas u Srbiji i ima, da je odlazak kod psihologa neshto strasno i da Vam je neko zalepio na celo oznaku nenormalan! Psiholog je terapeut koji ce u prijatnom ambijentu sa vama poprichati o nekim osnovnim stvarima u vasem zivotu, detinjstvu, odnosu sa roditeljima, trenutnom stanju, emotivnom, stambenom, finansijskom itd.

Naravno samo Vi mozete resiti svoj problem koji ochigledno imate chim trazite pomoc i osecate da ne funkcionisete kao pre, morate se potpuno opustiti i otvoriti i sami u sebi pronaci pravi arzlog ovim strahovima koje osecate. Da li je to neko neprijatno iskustvo iz ranijeg zivota, ili iskustvo neke Vama bliske osobe, da li je to uticaj gledanja suvishe agresivnih televizijskih sadrzaja ili nesto cetvrto...sve situacije morate analizirati, setiti se necega shto Vam se chini i nebitnim a desilo Vam se.

U svakom sluchaju nemate sta da izgubite ako porazgovarate sa nekim neutralnim, jer drugachije je kada prichate sa prijateljima i clanovima porodice a druga pricha je razgovor sa psihoterapeutom.

Verujem da mozete vrlo brzo zakazati razgovor sa psihologom u svom domu zdravlja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori