Stomacni virus???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
coledrag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 07, 2011 10:52 pm

Stomacni virus???

Post od coledrag »

Ima li iko ideju sta se ovo dogadja? U roku od pet dana oboje dece mi se razbolese. Pocinje visokom temperaturom (39... pa dokle stigne, pre nego sto krenu metode i tehnike za "obaranje", odnosno pre nego se "opasuljute" da se nesto dogadja), proliv koji ne prestaje (bez obzira na probiotike, pa cak i "enterofuril"), malaksalost, gubitak apetita, ispijenost. Cujem da nismo jedini. U NS Domovi zdravlja puni dece.

Sa mladjim detetom, zavrsismo na infektivnoj klinici prekljuce. "Opusteno" su nam rekli, nije nista posebno. Pojte je, obarajte temperaturu...

Starijem (evo ga u krevetu), temperatura upravo krece (38.5). Posle ovoga idemo na "tusiranje". Proliv, pet puta za 3 sata...

Da,... znam,... stomacni virus. Ali, jesam li pomenuo zelenu stolicu? Nisam...

Pokusavam da "provalim" da li je neka epidemija? Nista...

Trazim da doprem do kolektivnog iskustva, ukoliko ga ima medju budnima i za racunarom u ovom momentu.

Dragan (dijagnoza, zvanicna: manijakalno zabrinuti roditelj)
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm

Re: Stomacni virus???

Post od KrvTiIsusovu »

Isti slučaj kod mene!... S tim što imam 20 godina.

- Imao sam zeleni proliv.
- Osećam mučninu.
- Nemam apetita.
- Bolucka me grlo pa se zakašljem po koji put.
- Juče sam dosta slinavio, danas povremeno.
- Malaksao sam.

Prve večeri sam imao 40.1. Do tad nikakvi lekovi nisu pomogli. Samo mi se smanjivao osećan hladnoće.
Narednih dana uspevam nekako da oborim temperaturu do oko 38. Usput sam pio Clindamycin od 600 mg (dala mi komšinica doktorka)
Danas mi je rekla da ću morati kod lekara da mi vade krvnu sliku.
Oko 3 ode keva u apoteku i objasni slučaj. Farmaceutkinja kaže da se mnogo ljudi žali i da hara neki respiratorni virus. Uz to dobije Dovicin i reče da se pije na 12 sati uz dobar obrok. Sad čekam nekih 7 sati da pa da jedem ko čovek Slika
pile1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 3:12 am

Post od pile1 »

definitivno stomacni virus, prvo se moj svekar razboleo kao prehlada, zatim svekrva.. imam bebu od 7 meseci imala je proliv ali sam mislila da je od zubica, zatim muz i ja, pa je dosla moja majka da mi pomogne jer od malaksalosti nisam mogla da drzim bebu, temp me je tresla ali posto dojim morala sam da reagujem i spustim je... moja majka kad se vratila uhvatilo je i prenela je ocu i sestri.. ma uzas.. evo vec cetvrti dan... ne znam dokle..
Mortadela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 11:15 am

Post od Mortadela »

pored groznog zutog vodenog proliva, jako mi je muka i malakasala sam. da li iko zna o cemu se radi? je l virus ili posledica smrzavanja od neki dan?
pocelo je kao obicna meks astolica u cetvrtak, u petak je bilo sve ok, a evo od jutros ne ustajem sa wc solje
Odgovori