Stomacni virus ili sta?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Stomacni virus ili sta?

Post od SnezanaR »

Pre 3 nedelje sam zakacila gadan stomacni virus, sa uzasnom diajrejom, temperatura mi je bila 39.8, ali sam za tri dana uspela da to spustim i oporavim se.

Potom sam otisla na more i sve je bilo ok. Po povratku, nekoliko dana me "lomila" slabost, blaga mucnina i sl, da bi opet proradio stomak i krenula jeziva groznica, bez temperature i dijareje, ali je kroz zeludac sve protrcavalo kako ga pojedem, i odskakivala sam od poda i lepila se za plafon od hladnoce. I to je trajalo dva-dtri dana pa proslo.

Posle par dana, opet imam povremene nocne groznice, sad znatno slabije, ali i stomacne probleme, ne onoliko strasne, ali na ivici dijareje. Da li je moguce da virus bude toliko uporan i da se tesko izbacuje iz organzima?

Nameravam da odem i uradim analize krvi, urina i sta vec treba. Ima li neko da mi sugerise koje dodatne analize bi trebalo da uradim?

Da, napominjem da sam u periodu kad sam dobila taj virus tj. kad su mi se pojavili prvi simptomi odstupila od koncepta zdrave ishrane kojeg sam se duze vreme pridrzavala. Ali zvuci mi nemoguce da zbog toga sto sam malo smanjila rigoroznost u svojoj ishrani imam takve tegobe.

Hvala unapred.
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Stefan1 »

Cao.Vidi ja sam se od avgusta 2002 do avgusta 2003 mucio sa stomakom i znam kako ti je.
Da ilustrujem pauze izmedju dijareja su bile po svega nedelju dana,nekad bude pauza i 3-4 nedelje se dijareja vracala.
Doduse ja nisam imao ni temperaturu ni groznicu,niti mi je bila mucnina,znaci samo dijareja svake nedelje po dan-dva.

Tek negde marta 2003 sam otisao kod lekara ne strucne analize.U sustini analiza se sastoji od toga sto 3 dana nosis prvu stolicu(rano ujutru) u onaj zavod za zastitu zdravlja u 29.novembru,pa onda treceg ili cetvrtog dana kod njih popijes gorku so-neverovatno bljutav napitak,koji te protera gotovo momentalno.Onda ti oni daju neko camce gde stavljas uzorak stolice,i ti prve stolice i kad postane tecna.Mene je teralo jedno 20-tak puta tog dana,pravo da ti kazem,jedva sam dosao kuci(jedva sam izdrzao u prevozu da se ne iznuzdim u gace).Nema nikakvih bolova u stomaku jednostavno te tera.Jednog momka koji je bio tu,znam da mu je bila muka,ali nije povracao.Meni nije bila muka,oni ti tamo daju da popijes vode koliko hoces,a taj momak nije popio vodu,pa mu se valjda zgadilo.
Da nastavim.
Analize su za neverovati bile dobre.Nikakav virus nisam imao.Eventualno sam mogao da insistiram da mi stave sondu,ali za tim nije bilo potrebe.
Na kraju se ispostavilo da mi je to bilo na nervnoj bazi posto sam imao probleme na studijama i u porodici.

Dijareja je gotovo sama od sebe prestala negde sredinom avgusta 2003,i "vratila se u normalne tokove".Pod tim normalne tokove mislim na to da je imam jednom u 4-5 meseci i da prodje za jedan dan(bez mucnine i temperature).

Doduse ja sam prestao tada da pijem vodu sa cesme i poceo da pijem samo Rosu,i jednu nedelju sam koristio Probiotic kapsule,za uravnotezenje crevne mikroflore.

E sad doduse meni se ti intervali dijareje skracuju leti,recimo leti je imam jednom mesecno kao 2004 ili jednom u dva meseca kao ovo leto.

Dakle prvo i osnovno,idi kod lekara.
Mozes da probas i ti probiotic kapsule(mislim da nisu preko 100 din) pije se jedna dnevno nezavisno od obroka.

Inace ako mozes reci mi kako se pridrzavas tog koncepta zdrave ishrane.u cemu se sastoji to.Veruj mi od te 2002/03 godine najvise me plase stomacne tegobe(premda znam da postoje i mnogo teze stvari u zivotu) i zelim da ucinim sve preventivno da ako je ikako moguce potpuno "ukinem" bilo kakve stomacne tegobe kod sebe.

Javi sta si uradila bas me zanima koji je problem bio.
Odgovori