Stomačni i bubrezni problemi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
studentt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 6:38 pm

Stomačni i bubrezni problemi

Post od studentt »

Zdravo svima,

Da li neko ima neki savet ili mišljenje da mi da. Reč je o mojoj mami. Naime, već 37 godina ima probleme sa bubrezima, od kada je meni rodila, tada su zasnali da je jedan bubreg manji i da lošije radi. Pre 8 godina kreativnim joj je bio oko 120. Prošle jeseni oko 180. Tad kreće priča. Naime posle dužim stomačnih problema, više od mesec. Dehidrirala je i bubrezi su stali skroz, nije imala mokraću jedan dan. Ostala je u bolnici. Crp preko 100, sedimentacija oko 100, temperatura visoka. Ostala je 10ak dana. Primala je čak po 3l infuzija dnevno. Povratili su se bubrezi i kreatinin se vratio na tih nekih 180, a u bolnici je išao čak malo preko 500. Posle toga je naglo pala krvna slika hemoglobin 75, eritrociti 2,9. Primila je posle par dana transfuziju dve jedinice i gvozde, jer je i ono bilo oko 1 ili 2. Nigde nisu izolovali nikakve bakterije ni u stolici ni u bešici. To se sve završilo pred novu godinu, oko 20og decembra. U martu na kontroli nemoglobin 101 i crvena krvna 3,54 a kreatinin 180, crp oko 70 a sedimentacija oko 80. U međuvremenu su joj odradili i kolonoskopiju i gastroskopiju i nalazi su bili uredni. Sumnjali su na sve i svašta zbog naglog pada krvne slike. Čak nema ni heliko bakteriju.
Onda je došlo doba izolacije, a stomačni problemi su se nastavili. Stalno neko krčanje creva, mučnine, nadimanja, grčevi u stomaku. Majka nije vezala ni za šta konkretno šta se dešava i šta joj smeta.
Posle ove izolacije, pre neke 3 nedelje sam došao kući da budem sa njima da ih malo kovarnem. Primetio sam da i dalje nema snage, da se hrani slabo, uglavnom meso i hleb, jaja sir. Povrće vrlo malo,mnogo joj smeta i ne može da svari. Naterao sma je da idemo neki dan na kontrolni pregled krvi. Nalazi su onako. Crp 35, sedimentacija 55, hemoglobin 99, eritrociti 3,45. Znaci da je hemoglobin pao za 2 a crvena krvna zrnca za 100 000. Mene brine što je kreatinin sada 250, pretpostavljam jer ne pije dovoljno tečnosti i ne stiže da se ispere krv u bubrezima koji inače lošije rade. Kad je bedjujem da pije. Kaže da joj smeta da ne može. Lako se rasplače. Nervozna je. Nema dovoljno snage. Uopšte ne znam kako da joj pomognem. Ima dane kad seta samnom po kilometar recimo. A ima dan kad je mučnina i ne jede i ne pije ništa. Koliko treba da brinem o bubrezima, a koliko o stomaku? Šta ti treba uraditi sada. Kom doktoru se obratiti. Sedim je da ne ide po doktorima zbog ovog virusa. Ali mogu da nosim dokumentaciju i rezultate svukuda.
Da li je ovo sindrom nervoznih creva? Psihički je pala. Slabo ima želje i volje. Spava vise. Spava popodne 2-3 sata.
Unapred sam vam zahvalan ako imate neko mišljenje ili predlog.
Hvala najlepše.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Stomačni i bubrezni problemi

Post od aaaca »

Треба да пије довољну количину воде.
Odgovori