Imam bol u donjem delu stomaka (3-5cm ispod pupka). Bol se uglavnom javlja na dodir, tj. pritisak, mada može da boli i kada uvučem stomak. Stolica je tanka, i često se javlja nekakva sluz. To traje više od dva meseca. Radio sam test na okultno krvarenje i rendgen stomaka (pasažu creva). Ništa sumnjivo nema ni na jednom od testova. Onda i ultrazvuk stomaka. I ništa. Krv u redu, mokraća takodje. Nekad imam zatvor, nikad proliv. Hranim se extremno zdravo. Javljala se (i sad se javlja krv u stolici, medjutim to je od hemoroide (bar tako kaže dr.). Šta dalje da radim, ovo je već počelo da smeta na nervnoj bazi.
Tanka stolica je posledica čega još osim raka debelog creva?
Stoma bolovi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Hemoroidi mogu da je uzrokuju, ali i divertikulitisi, paraziti ili nervozno debelo crevo (colon irritabile)... Uradite CEA i Ca19-9 tumorske markere za svaki slucaj. Koristite sirup Lactulose 3x1 kasiku i uzmite Baralgetas tablete po potrebi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala lepo. Ako ne oduzimam suviše vremena, možete li da mi objasnite šta rendgen ne može da vidi? I dalje imam bolove, radiću CEA test čim budem mogao (verovatno sledeće nedelje). Ne znam da li je bitno, ali imam 30 godina. Ono što se promenilo u medjuvremenu je blaži bol, ali istovremeno mokrenje noću (to mi se ranije nije dešavalao, i tada je bol jači), pražnjenje iz više navrata (stolica mi je redovna, svakog jutra, ali u par sati i 4-5 puta se praznim), i nemogućnost da odlažem mokrenje, tj. neposredno nakon što osetim potrebu za mokrenjem, moram to da obavim u desetak minuta, inače mi se čini da ću eksplodirati.
Koliko su rendgen i test na okultno krvarenje pouzdani? Moj lekar misli da je sve ovo posledica lošeg varenja i ishrane i da će vremenom proći. Ja mislim da je dva meseca mnogo za bilo kakve bolove i da nisu naivni.
Još jednom hvala.
Koliko su rendgen i test na okultno krvarenje pouzdani? Moj lekar misli da je sve ovo posledica lošeg varenja i ishrane i da će vremenom proći. Ja mislim da je dva meseca mnogo za bilo kakve bolove i da nisu naivni.
Još jednom hvala.