Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
CAO, imam mali problem. Pre otprilike 2 meseca i par dana desila mi se nezgoda sa deckom-pukao nam je kondom i ja sam odmah sutradan uzela ``postinor`` tabletu, a bio mi je 21 dan ciklusa. Imala sam neke blage simptome poput mucnine, meca mi je poranila 4 dana , ali to je kazu normalno, isla sam i kod ginekologa i sve je bilo ok, DO jucerasnjeg dana kada nam je opet pukao kondom i naravno ja sam opet uzela ``postinor`` mada verujem da ne valja uzimati tako cesto, ali ja drugi izlaz stvarno nisam nasla . To je bio 25 dan ciklusa, dobijam na svakih 30-35 dana. Vec sam popila Prvu tabletu,...
Sad me zanima da li zbog tako kratkog razmaka od 2 meseca moze da dodje do nekih ozbiljnijih poremecaja ili mozda da ``postinor`` nema efekta i ne zastiti me?? Bojim se da se opet ne desi pucanje kondoma, jer ne zelim tako cesto da se trujem tim pilulama i STA da uradim ako se opet desi???
BAKSUZ
Please, pomozite i odgovorite mi sto pre.... PozZ
Mislim da će Postinor delovati a i prošlo je ipak dva meseca - ali kako se svakako preporučuje da se Postinor uzima max dvaput godišnje naravno da ne treba olako gledati na stvari.
Kako rešiti problem sa kondomom...Ima tu nekih opštih smernica - kupovati kondome u apoteci, ne izlagati ih svetlosti i toploti, ne držati po tesnim džepovima i novčanicima, proveriti rok trajanja...Osim toga kondomi pucaju ako se ne stave pažljivo tj. ostane vazduha na vrhu a meni zvuči logično da će pući i ako je veliko trenje.
Kako puca kondom? Da li se stvori rupica ili otpadne čitav prednji deo? (čula sam te dve verzije)
Možeš da pokušaš da uz kondom koristiš i neki spermicid npr. AB film (jedna moja drugarica to kombinuje, imala je isti problem) ili prosto neki lubrikans mada je spermicid bolji jer u slučaju pucanja kondoma pruža dodatnu zaštitu. Ako imaš stalnog partnera bilo bi dobro razmotriti i pilule. Pozdrav
Uvek nam pukne prednji deo kondoma, nemam pojma zasto, a bas pazimo...
E a koja je uloga tog spermicida i gde moze da se nabavi.?
Naravno imam stalnog partnera ali nesto nisam za te pilule jer verujem da sam jos mlada za to,tek mi je 19, a i ginekolog ne preporucuje bas zbog godina. Sad se ja bacam u razmisljanje, DA ili NE?
Spermicid je hemijska supstanca koja kao što mu ime kaže ubija spermatozoide. Mislim da je u obliku gela ili slično, unosi se u vaginu pre odnosa. Može se nabaviti u apoteci. Sam po sebi nije ni blizu pouzdan kao kondom ali kao sekundarna zaštita će biti dobar.