Sto se tice marsupijalizacije kod bartolinijeve

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
vicoj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 9:54 pm

Sto se tice marsupijalizacije kod bartolinijeve

Post od vicoj »

Dobar dan,

Precitala sam vec sve sto ima na ovom forumu o bartolinijevoj i dosta novog i saznala. Hvala ! Ja se inace vucem sa problemom 4 godine i ne znam sta da radim, Svakog puta upala mi je manja te je manje bolna a izmedju dvaju upala uglavnom ne osjecam da postoji cista ili osjecam kao da je jedna usna malo punija od druge.
Vi ste najbolji izvor informacija kog sam do sad nasla al ipak pisem jer mi par stvari nisu do kraja jasne
--
- Dakle da li je definitivno stvar u tome da se zhlijezda upali zbog neke konkretne bakterije ? i ako jeste gde onda ta bakterija da se trazi. Nikad mi niko nije predlozio da mi napravi analizu gnoja ne bi li se ustanovilo "stanovnistvo" unutar kanala
Da li treba da napravim analizu iscjedka iz vagine u momentu kad imam upaljenu zlijezdu ili treba da se nosi na analizu gnoj ?
- Dalje marsupijalizacija
u kom se trenutku ona radi ? kad je upala, kad postoji cista il u bilo kom trenutku te da li se radi cak i onda ako u intervalu izmedju upala izgleda kao da je sve u redu ?
Ako je slucaj da do upale dolazi zbog neke klamidije ili micoplasme etc. nije li onda pametnije prvo se izlijeciti od toga pa sacekati da se vidi oce li se opet barolini upaliti pa naknadno vec raditi marsupijalizaciju ?....
Eto to je sve sto mi jos fali da shvatim ! Puno hvala ......
p.s.
Sto se tice narodnih ljekova : vruchi oblozi od kamilice ublazuju bol te ubrzavaju proces...
Odgovori