Molim vas da mi na temelju slike objasnite koje smo koleno i kako ga računate.
[imghttps://www.dropbox.com/s/p543e9jviboxm61/20160 ... g?dl=0/img]
Stepen srodstva / koleno
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 23, 2016 4:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Stepen srodstva / koleno
Treba mi vremena dok se ne snađem kako i šta ovde funkcioniše. Molim za strpljenje. Evo ću pokušati sliku ovde da napravim.
..................Ja.......................Ona.......
..........._____I_____..........._____I_____
.......Otac.......Majka.....Otac........Majka
...............______I________I______............
..............I.................I..................I...........
..........Otac..........MAJKA.......Otac......
..................Ja.......................Ona.......
..........._____I_____..........._____I_____
.......Otac.......Majka.....Otac........Majka
...............______I________I______............
..............I.................I..................I...........
..........Otac..........MAJKA.......Otac......
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Слику си могао овако да поставиш, само као линк:
https://www.dropbox.com/s/p543e9jviboxm ... 7.jpg?dl=0
Пошто вам је баба заједничка то треба да значи да сте треће колено. Дакле ради се о блиском сродству.
https://www.dropbox.com/s/p543e9jviboxm ... 7.jpg?dl=0
Пошто вам је баба заједничка то треба да значи да сте треће колено. Дакле ради се о блиском сродству.
-
- Novi član
Ako neko zna da nam objasni tacno kako se računa bilo bi odlično jer imamo različite stavove računanja sobzirom da su neki napisali i da smo u osmom stepenu srodstva. Pa nam sada sve to malo nejasno. Ako neko se razume hvala u napred.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Наследили сте по четвртину гена од исте особе. Дакле ради се о блиском сродству. Какво осмо колено?!
Ако ништа друго иди па се распитај по црквама. Сигурно ћеш наћи попа који се у то разуме. А имаш и генетско саветовалиште, ваљда се тако зове.
У сваком случају постоји велика опасност од непожељног комбиновања гена.
Ако ништа друго иди па се распитај по црквама. Сигурно ћеш наћи попа који се у то разуме. А имаш и генетско саветовалиште, ваљда се тако зове.
У сваком случају постоји велика опасност од непожељног комбиновања гена.
-
- Novi član
Zato sam i hteo još jednom da pitam i da čujem mišljenja drugih.
Ovako glasi odgovor pravoslavne crkve koji sam dobio. Citiram.
Iz grafikona se može videti da su tvoja majka i njen otac - polubrat i polusestra, po majci. Sa stanovišta genetskog ( ili "krvnog",kako se to uobičajeno u narodu kaže) srodstva,
vaš dvoje se nalazite u osmom stepenu srodstva, a to srodstvo je dovoljno udaljeno.
Da su kojim slučajem tvoja majka i njen otac - rođeni brat i sestra ( dakle i po ocu i po majci, a ne tek polubrat i polusestra , jer imaju samo jednog zajedničkog roditelja) onda biste vas dvoje bili u četvrtom stepenu srodstva. Pošto imate samo jednog zajedničkog pretka, vaše međusobno srodstvo je dvostruko udaljenije.
Ovako glasi odgovor pravoslavne crkve koji sam dobio. Citiram.
Iz grafikona se može videti da su tvoja majka i njen otac - polubrat i polusestra, po majci. Sa stanovišta genetskog ( ili "krvnog",kako se to uobičajeno u narodu kaže) srodstva,
vaš dvoje se nalazite u osmom stepenu srodstva, a to srodstvo je dovoljno udaljeno.
Da su kojim slučajem tvoja majka i njen otac - rođeni brat i sestra ( dakle i po ocu i po majci, a ne tek polubrat i polusestra , jer imaju samo jednog zajedničkog roditelja) onda biste vas dvoje bili u četvrtom stepenu srodstva. Pošto imate samo jednog zajedničkog pretka, vaše međusobno srodstvo je dvostruko udaljenije.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мало је чудно да црква спомиње генетско сродство. Они треба да се држе Библије и њу треба да цитирају.
Пробај у генетском саветовалишту. На жалост не знам њихов сајт. За гене су они надлежни.
Пробај у генетском саветовалишту. На жалост не знам њихов сајт. За гене су они надлежни.