SteatoHepatitis-Fatty Liver

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

SteatoHepatitis-Fatty Liver

Post od Kicha »

Mozete li mi reci koji cajevi pogoduju snizavanju transaminaza i koliki period mora proci pre nego li se vide rezultati u KKS, pod uslovom da se pazi na prehranu?

Koliko je potrebno vremena dok se jetra sasvim ne oporavi od masne infiltracije? Npr. ako je na UZ vidjena masna jetra koliko meseci nakon toga i zdravog zivota treba proci pre nego li UZ ponovo vidi normalan eho???

Sta piti od vitamina, sta izbegavati od ica i pica...i koliko dugo?

hvala!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: SteatoHepatitis-Fatty Liver

Post od majja »

Kicha napisao:Mozete li mi reci koji cajevi pogoduju snizavanju transaminaza i koliki period mora proci pre nego li se vide rezultati u KKS, pod uslovom da se pazi na prehranu?
:D E ovde vec mogu da ti pomognem. :wink:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... rana+bingo

Ovde imas sve opisano, i samo da ti napomenem, rezultate krvi proprati u drugom postu, u prvom mi je ispalo bas nepregledno. :wink:

Toliko o transaminazama i svemu ostalom, ali vezano za masnu jetru - mislim da se podrazumeva isto sto i za hepC, jer su transaminaze u pitanju, i ovo sto sam tamo pisala, svakako ne moze da skodi. Ne znam koliko je potrebno da se na UZ vide promene na bolje, ali na onoj temi ces videti u kom roku su vidljive promene u KS!

Pozz, majja :wink:
Odgovori